חורף! איזה כיף שהגשמים כאן ואיתם גם הירקות הירוקים, השורשים הטעימים ופירות ההדר המופלאים.
למרות שבשנים האחרונות מאוד קר לי, גם כשלכולם מאוד חם, אני ממש אוהבת את החורף.
את ריח הגשם במפגש עם הדשא, את הפירות מלאי העסיס ואת המוזיקה ברדיו שתמיד טובה יותר בחורף.
התקופה הזאת היא גם הזדמנות נהדרת להכניס למטבח ירקות ירוקים שנמצאים עכשיו בשיאם כמו כרוב ניצנים. אותו כרוב שרבים נוהגים לקנות קפוא בשקית אבל הגרסה הטרייה עולה פי כמה על הגרסה הקפואה.
העונה של הכרוב די קצרה והיא מסתיימת באזור מרץ אז אני ממש ממליצה לכם להזדרז ולרוץ לשווקים.
ומילה לגבי האורז – השתמשתי פה באורז אדום מלא, מאוד בריא ומלא בערכים תזונתיים, קצת דביק ויש לו טעם אגוזי נהדר. אפשר להשיג אותו כמעט בכל סופר בדיוק באותו מקום שבו שנמצא האורז הקלאסי וכמובן בכל חנויות התבלינים השונות.
אם אתם לא מוצאים, אפשר להשתמש באורז מלא רגיל.
ורק שימו לב – חשוב להשרות את האורז במים כי זה מקצר את זמן הבישול, מפחית מכמות המים שהאורז צריך (כי הוא כבר מנופח קצת מהמים של ההשרייה) וגם עוזר לאורז לקבל מרקם רך אבל יציב. אם אתם ממהרים ואין לכם זמן להשרות אפשר לוותר על השלב הזה אבל אז חשוב להגדיל את כמות המים מ-2 כוסות ל-3 כוסות.
אורז אדום עם כרוב ניצנים, בצל מקורמל ושיני שום רכות
אורז אדום מלא עם תבשיל ירקות מופלא שמשלב בצל מקורמל, תרד, בזיליקום והכוכב של החורף – כרוב ניצנים פריך ומתקתק
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 3/4 כוס אורז אדום
- 2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
לירקות המוקפצים:
- 2 כפות שמן זית או 2 כפות חמאה
- 1 חבילה כרוב ניצנים טרי (סלסלה) או 1/2 שקית כרוב ניצנים קפוא
- 1 בצל סגול או בצל לבן או 4 בצלי שאלוט
- 5 שיני שום קלופות
- 15 עלי בזיליקום
- חופן עלי תרד
- 1 כף סילאן או מייפל
אופן הכנה
-
שמים את האורז בקערה בינונית ומכסים בהרבה מים. משרים למשך שעה ואפשר גם כמה שעות (עד לילה). אם אתם לא משרים, צריך לשנות את כמות המים בבישול ל-3 כוסות. מסננים היטב מהמים אחרי ההשרייה.
-
בסיר רחב מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את האורז במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב.
-
מוסיפים מים ומלח, מנמיכים את האש להכי נמוכה, ומבשלים במשך 40 דקות עם מכסה סגור לגמרי.
-
מכבים את האש, לא פותחים את הסיר, וממתינים 10 דקות לפני שפותחים ומערבבים בעדינות עם מזלג.
-
לירקות: חותכים את הכרוב לחצי ואת הבצל לרצועות דקות. קוצצים גס את השום.
-
בסיר רחב מחממים שמן זית ומניחים את הכרובים כשהחתך שלהם כלפי מטה. מפזרים מסביב את הבצל החתוך.
-
מטגנים במשך 2-3 דקות עד שהחלק התחתון של הכרוב מזהיב ורק אז מערבבים בעדינות כדי שגם הבצל יתרכך. ממשיכים לטגן עד שהבצל רך.
-
מוסיפים שום, עלי בזיליקום ועלי תרד וממשיכים לטגן במשך 3 דקות עד שהשום רך. מזלפים מעל סילאן או מייפל וממליחים מעט.
-
מוסיפים את הירקות המוקפצים לאורז, מערבבים בעדינות ומגישים.
הערות ושדרוגים
- רוצים לשדרג? מוסיפים לאורז עם הירקות צנוברים קלויים או פרוסות שקדים קלויות.
- במקום אורז אדום אפשר אורז מלא רגיל או בורגול עבה או קינואה.
עשיתי לכם חשק לירוקים? נסו גם את המתכון הזה לפלאפל ירוק אפוי בתנור.