בכל פעם כשאני מעלה מתכון עם קינואה אני מקבלת לא מעט תגובות מאנשים שניסו להכין אותה לפני זה והתאכזבו. או שיצא להם גוש דביק של קינואה או שהיא יצאה מרירה או שהמרקם היה גרגירי.
בכל פעם מחדש אני מנסה לשכנע אותם לתת לה צ'אנס, כי היא ממש אדירה והכי טעימה שיש כשיודעים לשדך אותה לטעמים הנכונים, וחוץ מזה, יש לה מלא ערכים תזונתיים מעולים.
אז לאור כמות השאלות החלטתי להביא לכם הפעם את המתכון הקבוע שלי להכנת קינואה. כזאת שתצא תפוחה ורכה אבל אחת אחת.
אפשר לשדך את הקינואה אחר כך לירקות טריים או מוקפצים, אפשר להכין איתה קציצות ואפשר גם להגיש אותה ככה כמו שמגישים קוסקוס ואז לשים בצד רוטב טעים או תבשיל כייפי.
בסוף המתכון שמתי לכם כמה וכמה רעיונות לדברים שאפשר להכין עם קינואה. אז איך מכינים? קדימה מתחילים!
ועוד דבר קטן לכבוד חג שבועות – רוצה לספר לכם על פרויקט "חלה של אהבה", הבייבי החדש שלי – חוברת הכוללת 64 עמודים יפהפיים של מתכונים לחלות קלאסיות, 12 סוגי קליעות מיוחדות עם תמונות של שלבי קליעה כדי שיצא לכם חלה וואו ועוד.
איך להכין קינואה אחת אחת
מתכון בסיס שאתם חייבים לשמור ולהכין – איך להכין קינואה אחת אחת. רכה ותפוחה אבל לא דביקה ועם טעם מעולה. וחכו תראו מה אפשר להכין אחר כך עם הקינואה
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס קינואה לבנה, אדומה, שחורה או מיקס
- 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
-
בסיר רחב, ובבקשה סיר רחב זה חשוב (הסבר למטה בהערות), שמים שמן זית וקינואה ומטגנים על אש נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב, במשך 3-5 דקות. זה גם הזמן עד שהמים ירתחו בקומקום.
-
מוסיפים מלח ומערבבים. חשוב בשלב הזה שכל הקינואה תהיה מצופה בשמן וחמה מהטיגון.
-
מוסיפים מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר הרמטית. לא 3/4, לא כמעט סגור, סגור סגור.
-
מבשלים על האש הכי נמוכה שיש לכם במשך 25 דקות וסוגרים את הגז.
-
בבקשה לא לפתוח את המכסה בשלב הזה כי אז האדים יברחו והם אלה שמנפחים את הקינואה ומאווררים אותה.
-
מחכים 10-15 דקות (ואם יש לכם זמן אז חצי שעה זה בכלל מושלם) ורק אז פותחים, מערבבים עם מזלג וזהו, זה מוכן!
הערות ושדרוגים
- חשוב מאוד סיר רחב כי בסיר רגיל הקינואה עולה אחת על השניה ומכבידה על החלק התחתון שנעשה מושי ומעוך בעוד שהחלק העליון לא תמיד מוכן עד הסוף כי המים נשארים למטה. אגב, זה נכון גם לבישול אורז.
- אל תוותרו על שלב הטיגון בשמן. השמן גורם לקינואה לאבד מהטעם המעט מריר שלה ומוציא ממנה את הטעם העבש שיש לעיתים לקטניות ושם מיני חיטה בגלל שהם שוכבים בשקים. והוא כמובן גם עוזר להפריד בין הגרגירים.
ולגבי הסיר הרחב, הכנתי לכם מדריך מפורט לבחירת הסיר המושלם לכל סוג מתכון
ותראו איזה מתכונים מעולים אפשר להכין עם קינואה:
קציצות קינואה אפויות וירקות בתנור
קינואה עם קוביות דלורית, ברוקולי וגרעיני חמניה
סלט קשת בענן – סלט קינואה עם ירקות צבעוניים ונתחי עוף
48 תגובות
לא צריך לשטוף את הקינואה לפני?
לא. אין צורך
תודה על מתכון שסוף סוף עובד, יצא לי ממש אחד אחד אוורירי וטעים ביותר, בשילוב בצל מטוגן וגזר מגורד, יצא אש. אך לפני הבישול השריתי מעט ושטפתי היטב כמה פעמים את הקינואה. שוב אלפי תודות?
איך לא שוטפים לפני?
אין צורך. אלא אם את רוצה לנקות קצת אבק, אבל בגדול הקינואה שקונים היום נקייה. אם את רוצה בכל זאת לשטוף כמובן שאין בעיה רק חשוב במקרה הזה לסנן אותה היטב ולייבש לפני שמתחילים לבשל אותה.
תודה על מתכון שסוף סוף עובד, יצא לי ממש אחד אחד אוורירי וטעים ביותר, בשילוב בצל מטוגן וגזר מגורד, יצא אש. אך לפני הבישול השריתי מעט ושטפתי היטב כמה פעמים את הקינואה. שוב אלפי תודות?
איזה כיף לשמוע!
וואוווו יצא מעולה!!!
תודה רבה!🙏🏼
במידה ומעוניינים בקינואה עם ירקות, באיזה שלב מהמתוארים נוסיף את הירקות?
אם מדובר בירקות מבושלים אז אפשר להוסיף אותם בשלב הטיגון הראשוני ואז שמים או קוביות קטנות או ירקות מגורדים (גודל שיספיק להתבשל ב-20 דקות שהקינואה מתבשלת ביחד). אם רוצים ירקות חיים מוסיפים אותם כקוביות קטנות אחרי שהקינואה מוכנה.
אופנה ירוקה למשל (העדינה) לא זקוקה ליותר מ-5 דקות אז אפשר גם להוסיף אותה 5 דקות לפני סיום הבישול.
בתור אחת שמכינה המממוווןןן קינואה יש לי גם כמה טיפים.
טיפ ראשון – קינואה חשוב לשטוף תחת מי ברז חמים מאוד – גם השלב הזה מוציא ממנה את המרירות המדוברת פלוס מעט האבק שיש בה (לפי מחקר מקיף שעשיתי און ליין, כולם ממליצים על השלב הזה להורדת המרירות) ואז השלב השני שרחלי (כפרה עליה 😉 ציינה, הטיגון שגם מוריד ממנה מרירות. תוצאה בטוחה לקינואה לא מרירה.
טיפ שני – אני אישית מבשלת את הקינואה בציר עוף או ציר ירקות. ניסיתי כמה וכמה פעמים לבשל במים וכל פעם מחדש אני מופתעת כמה שלבשל את הקינואה באיזשהו סוג של ציר, יוצא פי מיליון יותר טעים מלבשל אותה במים. גם בישול במים הוא מעולה אבל לקינואה סופר טעימה אני אישית ממליצה על בישול בציר (עוף, בקר, ירקות – לבחירתכם)
הצוציק שלי משוגע על קינואה וגם אני מסוגלת לחסל את כל הסיר סתם ככה בלי כלום. קינואה זה החיים! 😉
טיפים מעולים ממש. איזה כיף ששיתפת <3
מושלם תודה רבה התאהבתי מחדש הקינואה
אם רוצים להוסיף בצל מטוגן וגזר מגורד. באיזה שלב ?
אני מציעה לטגן בנפרד בצל וגזר מגורז ולהוסיף לאחר הבישול של הקינואה.
יצא מעולה!! תודה
יש! שמחה לשמוע
קינואה מומלץ להכין בשני שלבים. הרתחה עם עודף מיים (כמו פסטה) לשתי דקות לסילוק המרירות. סינון ואז בישול כמו אורז. יוצאת מתוקה ותפוחה.
עדן, תודה על השיתוף.
להמשיך לבשל כמו אורז, זה אומר שאחרי הסינון לבשל בכוס וחצי מים…?
תודה
הכנתי יצא מושלם!!! תודה רבה!!
איזה כיף! אני כל כך שמחה שיצא מושלם 🙂
כבר שנים שאני מבשל לעצמי קינואה, אבל תמיד קיבלתי עיסה שלא נעים לאכול אותה. כשהשתמשתי במרשם שלך התוצאה היתה מעולה!
מושלם! בתור אחת שעד כה לא הצליח לה עם קינואה. תודה תודה
יצא ממש טעים
מעולם לא יצא לי כל כך מוצלח
הילדים ואפילו בעלי טרפו הכל!!!
רחלי יבורכו ידייך, יצא מושלם, אחד אחד?
תודה רבה על המתכון!
אתמול לדאבוני הכנתי קינואה עם 2 כוסות מים ויצאה לי מחית :[
שמרתי את המתכון שלך ואנסה פעם הבאה
בישלתי ויצא מעולה! הנכדים שלי שהם די מפונקים באוכל אמרו לי שמאוד טעים להם!!!
תודה
פעם ראשונה שהכנתי קינואה ויצא מווווושלם!
תודה ❤️❤️
איזה יופי! שמחה לשמוע.
עשיתי בדיוק מה שכתבת ויצא מעולה – תודה!
איזה כיף!
הכנתי קינואה בדיוק כמו שכתבת.יצא מושלםםםם
אני חושב שהמתכון הזה זוכה אצלי לפרס ההשקעה בהנחיות-תועלת הכי טוב שאי פעם נתקלתי בו.
הופך את הקינואה מ:
"נו טוב, נאכל את זה כי זה בריא" ל:
"יאמי! איך חטאו לחומר הגלם הזה עד עכשיו?!"
מעולה, שאפו!
עשר של מתכון, יצאו אחת אחת.
תודה
יצא לי מ ו ש ל םםםםםםם. ממששש, תודה רבה !!!
פעם ראשונה שיוצא לי מוצלח!
חייבת להגיד שזו פעם ראשונה שאני מכינה קינואה בחיים שלי
הכנתי כוס וחצי ושדרגתי עם בצל מטוגן
תכננתי שזה יהיה לארוחת שבת אבל בעלי והגדולה פשוט חיסלו את הסיר באותו רגע שהיה מוכן!
אז נאלצתי להכין שוב!
ממש לא דמיינתי שאגמור את כל השקית של הקינואה בפעם הראשונה שאני מכינה!!!
תודה רבה
חגיגה של בריאות ,מתכון מס 1 !!!!
תודה רבה רבה!!!!! ניסיתי להכין הרבה פעמים ואף פעם לא הייתי מרוצה. עכשיו סוף סוף יצא מושלם!!!!
שומרת את המתכון 🙂
מתכון מושלם! שנים אני מכינה קינואה ויוצא בסדר ולא יותר מזה
עם המתכון שלך יצא לי אוורירי וטעים ולא מושי אבל עדיין רך בקיצור מרקם מושלם מתכון פשוט פשוט אבל משדרג ברמות
תודה רבה!
איזה יופי שיצא לך כמו שרצית!
היי פעם ראשונה שעשיתי ,בישול 30 דק,אחר כך כיביתי את הגז,חיכיתי חצי שעה ,סוףףףףף תודה רבה מכל הלב
איזה כיף!
יצא טוב, אחלה מתכון.
מושששלם! איזה כיף של מתכון להכנת קינואה אחד אחד. עכשיו רק שידרוגים מעניינים וזהו.
תודה רבה
מתכון מעולה!! הכנתי בדיוק לפי השלבים ויצא מדהים! תודה רחלי!
מעולה
מצטרפת לקודמי- מתכון מושלם! הכנתי במחבת 28. הפחדת אותי, אז אטמתי את המכסה עם קצת נייר דבק…
במקביל טיגנתי בצל עם פטריות וגמבה,קצצתי הרבה פטרוזיליה עם שום ואחרי שהקינואה סיימה את הסאונה, ערבבתי את התוספות
במזלג רחב שיניים.
שלמות!
פעם ראשונה שאני מכין .יצא מדהים
תודה