למרות שאני פחות בן אדם של ארוחת בוקר מתוקה, אני משתדלת מאוד שתמיד תהיה לי בבית גרנולה. היא מעולה כנשנוש קטן בין הארוחות, נהדרת כארוחה קלילה בערב עם יוגורט (טבעוני או חלבי) ופירות טריים ולא פעם אני מכינה איתה גם קינוחי כוסות נהדרים וצבעוניים. ואגב, אפשר לשים קצת גרנולה בשקית של סנדביצ'ים ולקחת איתכם לעבודה או ללימודים.
גרנולה היא קלה ההכנה, מסתכמת בערבוב ולתנור, לצד העובדה שאפשר לשים בפנים את כל האגוזים, הפירות והטעמים שאוהבים, הופכים אותה לדיירת קבועה בבית. בתוך צנצנת גדולה ושקופה.
הגרסה שהבאתי לכם הפעם היא לאשכולות גרנולה והם נוצרים בזכות תוספת קטנה של קמח ומים שמאחדים את הגרנולה ביחד. למי שמחפש אופציה יותר בריאה או ללא גלוטן הבאתי גם כמה אופציות כאלה לגרנולה, אז אל דאגה.
מחכה לשמוע איך יצא לכם ואל תשכחו לצלם ולשלוח תמונות.
גרנולה ביתית שהיא הכי סופר פוד
אשכולות גרנולה קראנצ'ית וטעימה בטירוף עם אגוזים, שיבולת שועל ופירות יבשים. מושלם עם יוגורט ופירות טריים או ככה לבד כנשנוש קטן ומתוק
מצרכים
- 4 כוסות שיבולת שועל שלמה
- 1/2 כוס זרעי פשתן טחונים או: קמח כוסמין מלא או קמח אורז מלא
- 1/3 כוס זרעי פשתן
- 1 כוס שקדים (לא קלויים)
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה או: שומשום
- 4 כפות זרעי צ'יה - לא חובה
- 1/2 כוס פקאנים (לא קלויים)
- 1/2 כוס אגוזי לוז (או: אגוזי מלך)
- 1 כוס חמוציות או: אוכמניות מיובשות או גולדן ברי
- 1/3 כוס גוג'י ברי - לא חובה
- 1/2 כוס שמן קוקוס
- 1/2 כוס סילאן או: דבש
- 1/2 כוס סוכר חום כהה או: סוכר קנים או סוכר דמררה
- 1/4 כוס מים
בנוסף:
- 1/4 כוס סילאן או: דבש
אופן הכנה
-
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים פרט לשמן קוקוס, סילאן, סוכר ומים.
-
בסיר בינוני שמים סוכר, סילאן, שמן קוקוס ומים ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס.
-
שופכים את הנוזל החם על המצרכים בקערה ומערבבים היטב עד שהכל עטוף בנוזל החם.
-
מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומניחים מעל את תערובת הגרנולה, בשכבה כמה שיותר אחידה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות. מומלץ מדי פעם לערבב כדי שכל הגרנולה תקבל אפייה אחידה.
-
מוציאים החוצה, מזלפים מעל (בזילופים עדינים) את 1/4 כוס הסילאן ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות בערך. חשוב לערבב פעם אחת באמצע האפייה כדי לוודא שהגרנולה נאפת בצורה שווה.
-
איך יודעים שזה מוכן? הצבע צריך להיות מאוד מאוד זהוב (מעין חום כהה). קחו בחשבון שהגרנולה בשלב הזה יחסית רכה והיא תתייצב ותהפוך להיות קראנצ'ית אחרי הקירור.
-
ממתינים עד שהגרנולה תתקרר ורק אז שוברים לאשכולות ומעבירים לצנצנת סגורה.
הערות ושדרוגים
- מאוד חשוב לצנן את הגרנולה לגמרי לפני ששמים בקופסה. אם היא חמימה היא תיצור אדים בפנים שירככו אותה.
- רוצים לשדרג? מוסיפים 1/2 כפית קינמון ו/או 1 כפית וניל ו/או 1/2 כפית אבקת זנגביל.
- צריך למתכון 2 כוסות אגוזים מסוגים שונים. אפשר לשלב בינהם, אפשר להחליף באגוזים אחרים שאתם אוהבים ואפשר גם סוג אחד בלבד לבחירתכם.
- אוהבים הרבה פירות יבשים? אין בעיה להחליף או להוסיף עוד פירות יבשים כמו קוביות משמשים, גולדן ברי, צימוקים, קוביות אננס מיובש וכדומה.
- הכמות שיוצאת כאן גדולה ולכן בתבנית תהיה לכם שכבה די עבה. לכן אני ממש ממליצה לכם לערבב מדי פעם את התערובת בתנור כדי שכל הגרנולה תבוא במגע עם התבנית הרותחת ותהיה קלויה מכל הכיוונים.
- אם אתם אוהבים קוקוס אפשר להוסיף 1/2 כוס קוקוס קלוי אחרי האפייה (עדיף לא להוסיף אותו בזמן האפייה כי השבבים הקטנים האלה נשרפים מהר מדי).
אל תפספסו: למה חשוב לאכול זרעי צ'יה
6 תגובות
היי,
האם ניתן להחליף את שמן הקוקוס במרכיב אחר?
אפשר בחמאה אבל אז זה יהיה חלבי או בשמן צמחי שאוהבים אבל אז זה פחות יתחבר לכדי אשכולות (אבל עדיין יצא מעולה!)
אפשר לוותר על הסוכר?
אפשר, אבל זה יניב גרנולה מעט תפלה. ממליצה להמתיק בדרך כלשהי, אולי עם מעט מיץ תפוחים טבעי.
היי רחלי,שבת שלום:)
רציתי לדעת האם ניתן לוותר על הסוכר?
והאם ניתן להחליף את הדבש במייפל איכותי?
תודה!
אפשר לוותר על הסוכר, אך זה יניב גרנולה פחות מתוקה. ובוודאי אפשר להחליף את הדבש במייפל.