קערה שכולה איזונים. שילוב של קינואה אדומה, שחורה ולבנה עם קוביות בטטה, אבוקדו עשיר וקרמי, אפונה עדינה ועשבי תיבול עזי טעם.
ניתן לאכול את המנה כפי שהיא, בלי לערבב, ופשוט לערום על המזלג בכל פעם תוספת אחרת. או לערבב את כל מצרכי קערת הבודהה ביחד וליצור מנה שהיא ספק סלט משודרג ספק תוספת שיכולה לתפקד כארוחה.
למי מכם שרוצה, ניתן להוסיף גם חלבון (נתחי פרגית או חזה עוף מוקפצים, קוביות סלמון טרי או מאודה, קוביות טופו צרובות ועוד) ואז תיווצר לכם ארוחה שלמה שכוללת את כל מה שהגוף זקוק לו.
ורגע, למה בכלל קוראים לקערה הזאת על שם בודהה ומה הכללים להרכבה? מבטיחה לספר הכל בפוסט מיוחד שיעלה בקרוב ויוקדש רק לקערות המהממות האלה שכבר מזמן כבשו את הרשת ואת העולם.
אל תפספסו: 10 סיבות לאכול קינואה
בודהה בול קינואה עם בטטה, אבוקדו ואפונה
ארוחה בריאה, מאוזנת וטעימה שמשלבת קינואה עם קוביות בטטה אפויות, אבוקדו קרמי, אפונה עדינה ועשבי תיבול
מצרכים
- כוס קינואה לבנה, אדומה, שחורה או מיקס
- 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
- 1/3 שקית אפונה עדינה מופשרת
- 1/2 כרוב סגול קטן
- 2 אבוקדו בשלים
- 8 צנוניות
- 1 צרור עלי כוסברה
- 3 בטטות קלופות
- 1 כפית סילאן או מייפל
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית שומשום לבן, שחור או שניהם
לרוטב
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 צ'ילי טרי קצוץ דק דק
- 1/2 כפית שמן שומשום
- 3 כפות מיץ לימון או ליים
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כפית אבקת זנגביל (ג'ינג'ר)
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
-
חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1.5 ס"מ ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. מזלפים מעל כף שמן זית, כפית מייפל/סילאן ומעט מלח ומערבבים עם הידיים. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 עד הזהבה. מומלץ לערבב מדי פעם.
-
בינתיים שמים את הקינואה בסיר בינוני רחב ומוסיפים מים רותחים ומלח. מבשלים על האש הכי נמוכה, עם מכסה סגור, במשך 20 דקות ומצננים.
-
חותכים את הכרוב לקוביות קטנות מאוד, כמה שיותר קטן יותר כיף בפה.
-
פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות מאוד.
-
חותכים את האבוקדו לחצי, קולפים את הקליפה וחותכים לפרוסות דקות.
-
מרכיבים: שמים בתוך כל קערה קינואה ומעליה מסדרים בצורה מעגלים אפונה עדינה (היא לא צריכה בישול, רק להפשיר לטמפרטורת החדר), כרוב סגול, פרוסות צנונית, קוביות בטטה אפויות, ועלי כוסברה.
-
מניחים באמצע חצי אבוקדו ומפזרים מעליו שומשום.
-
מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה נפרדת ומזלפים מעל.
2 תגובות
זה נחמד והכל, אבל בארץ יש בעיה: אבוקדו זמין רק שבועיים בשנה…
רעיונות לתחליפים?
אפשר לוותר על האבוקדו אם זו לא העונה ואי אפשר למצוא.
אפשר גם להחליף בפרחי כרובית או ברוקולי מאודים.