את הבלינצ'ס הזה, בגרסה קצת אחרת שלו, אמא שלי מכינה בכל פעם כשהיא רוצה לפנק. אותנו, את המשפחה הרחוקה, את החברים.
לרוב משתדך לו מילוי גבינה מתוק, וגם צימוקים שאני תמיד מוציאה החוצה, אבל לא רק. לפעמים יש בפנים שוקולד או ריבה ביתית ובארוחות בשריות הבלינצ'ס האלה עוטפים גם מילוי של עוף, לרוב עם רוטב פטריות בצד.
בגלל העובדה שאין בבלינצ'ס עצמו סוכר, אפשר למלא אותו בכל מילוי שאוהבים. מגבינות מתוקות ומלוחות ועד ירקות מוקפצים, עוף טחון מטוגן עם הרבה בצל, כבדי עוף או קצפת עם תותים.
הפעם בחרתי לשנות קצת את המתכון ולהפוך אותו לקצת יותר מאוזן ושפוי. אין פה מוצרי חלב, וגם לא סוכר (בבלינצ'ס עצמו), ואת הקמח הלבן מחליף קמח כוסמין.
אם רוצים אפשר להוסיף גם כף פשתן טחון ואפילו כף צ'יה שתנקד את הבלינצ'ס ותיתן לו מרקם מגניב בפה.
ולגבי המילוי – כדי שהבלינצ'ס יתפקדו כקינוח עדין ולא כבד, כזה שאפשר לאכול אחרי הארוחה (ובואו נודה על האמת – גם במקומה), מילאתי אותם בקוביות תפוחים מקורמלים עם ניחוח משוגע של וניל וקינמון.
מדובר בתפוחים מסוג גאלה והם באמת מצוינים למתכון הזה כי הם קצת מתוקים וקצת חמצמצים ובעיקר מאוד עסיסיים. כמובן שגם גרני סמיט החמצמצים יעבדו פה אם כי אז מומלץ להוסיף עוד טיפה סוכר לאיזון.
ומילה לגבי ההגשה – אפשר להגיש את הבלינצ'ס כמו שהם, עדיף חמימים, ואפשר לפדר אותם בשכבה דקה של אבקת סוכר או להגיש לצד גלידה שאוהבים או קצפת לא ממותקת.
אל תפספסו:
סלט שורשים ותפוחים ברוטב חמאת בוטנים
למה חשוב לאכול תפוח כל יום
בלינצ'ס מקמח כוסמין במילוי תפוחים מקורמלים
מתכון מעולה לבלינצ'ס מקמח כוסמין במילוי קוביות תפוחים מקורמלים עם ניחוח משגע של וניל וקינמון. מגישים חמים עם קצת אבקת סוכר מעל
מצרכים
- 2 ביצים בגודל L
- 1/2 כוס קמח כוסמין בהיר/לבן
- 1/2 כוס קמח כוסמין מלא (אפשר גם רגיל)
- 1 כף שמן (אפשר רגיל או קוקוס)
- 1 כוס חלב קוקוס או אורז או סויה או שקדים
- 1/2 כוס מים
למילוי:
- 3 תפוחים מסוג גאלה (האדומים)
- 2 כפות שמן קוקוס
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 3 כפות סוכר חום דמררה
אופן הכנה
-
בקערה גדולה שמים ביצים, שמן, חלב ומים וטורפים.
-
מוסיפים את הקמחים וטורפים עד שהקמח נטמע בבלילה. מאפשרים לה לנוח על השיש במשך 10 דקות.
-
מתיזים מעט תרסיס שמן על מחבת ומעבירים מצקת מהבלילה. מזיזים את המחבת לכל הצדדים כך שבלילת הבלינצ'ס תכסה את כל תחתית המחבת.
-
מטגנים משני הצדדים עד הזהבה (אם המחבת טובה אין צורך יותר לשמן אותה במהלך טיגון שאר הבלינצ'סים.
-
חשוב: כל 2-3 בלינצ'סים מוסיפים לבלילת 3 כפות מים ומערבבים כי הבלילה מתחילה להסמיך מדי.
-
מילוי: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
-
במחבת רחבה מחממים שמן קוקוס ומטגנים את התפוחים במשך 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
-
מוסיפים סוכר חום, תמצית וניל וקינמון וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים רכים ועטופים בקרמל העדין.
-
מניחים 2-3 כפות מהמילוי בתחתית הבלינצ'ס ומגלגלים או סוגרים את הצדדים ומגלגלים לצורת מעטפה כמו אגרול.
-
שומרים במקרר בקופסה סגורה כדי שהבלינצ'ס לא יתייבשו ומחממים לפני ההגשה במשך דקה במיקרו.
הערות ושדרוגים
- במקום שמן קוקוס במילוי אפשר להשתמש גם בחמאה לגרסה חלבית.
- במקום סוכר דמררה אפשר להשתמש בסוכר חום כהה.
- במקום קמח כוסמין (מ-2 הסוגים) אפשר גם קמח לבן רגיל.
- אם אתם מחליטים להמיר גם את החלב למים, תוסיפו לבלילה 1 כף סוכר כי החלב מוסיף מתיקות עדינה שתהיה חסרה במידה ומורידים אותו.
8 תגובות
היי:)
נשמע מצוין.
חסר מתכון לתפוחים
בא לי לנסות את זה בסופש… אבל שאלה למתקשות:
כשאת כותבת קמח רגיל את מתכוונת לקמח תופח?
קמח מחיטה מלאה גם עובד באותה כמות?
תודה רבה
פשוט קמח לבן רגיל (לא תופח). קמח מחיטה מלאה יכול להחליף את הקמח כוסמין המלא. ואפשר גם קמח לבן רגיל במקום 2 סוגי הקמחים.
נשמע מעולה.
תוכלי בבקשה להוסיף גם םירוט לגבי אופן הכנת המלית?
בטח. השלב התפספס ועכשיו תיקנתי 🙂
אפשר גם עם תפוחי פינק ליידי? אם אני רוצה שיהיו במילוי גבינה איך ניתן להכין את המילוי? 🙂
היי, איך מקרמלים את התפוחים?
כן, התפספס לי השלב הזה 🙂 תוקן!