אין דבר טוב יותר בקיץ מאשר גלידה. טוב, חוץ ממזגן.
הבעיה היא, שרוב הגלידות מלאות סוכר, קלוריות ולעיתים גם חומרי טעם וצבע ובכלל, למי יש זמן או כח לקפוץ לגלידרייה.
המתכון שלפניכם בא לפתור את כל זה ויותר. הוא בריא, קל בטירוף להכנה (רק 2 מצרכים!) ואפילו לא צריך מיקסר או תבנית מיוחדת. כל מה שצריך זה יוגורט שאוהבים – אפשר עם או בלי סוכר, ופירות עונתיים כמו תותים, אוכמניות, אננס, קייוי, תפוח, ענבים וכו.
ככל שתשחקו יותר עם הפירות ככה יצאו לכם דפי גלידה טעימים וצבעוניים יותר.
דפי יוגורט קפואים עם פירות
2 מצרכים, 5 דקות הכנה וקצת סבלנות עד שזה קופא ויש לכם דפי יוגורט קפואים, ממש כמו גלידה, עם פירות צבעוניים
מצרכים
- 1 גביע פרילי פירות יער 1.5% שומן - או בכל טעם אחר שאוהבים
או:
- 1 גביע יוגורט טבעי
- 1 כפית סילאן - או מייפל
וגם:
- פירות שאוהבים - רעיונות לפירות למטה בהערות
אופן הכנה
-
חותכים את הפירות לקוביות בגודל 1 ס"מ או לחצאים (אם מדובר בענבים לדוגמה).
-
אם משתמשים ביוגורט טבעי מוסיפים כפית סילאן או מייפל ומערבבים. אם משתמשים ביוגורט עם פרי, כמו פרילי לדוגמה, אין צורך להוסיף ממתיק.
-
מניחים נייר אפייה על תבנית שנכנסת למקפיא או על קרש חיתוך ומשטחים את היוגורטים שבחרתם על נייר האפייה עד לגובה של 1/2 ס"מ.
-
מפזרים מעל פירות שאוהבים ומכניסים למקפיא ל-3 שעות לפחות. עדיף למשך הלילה.
-
מוציאים, שוברים לצורות שרוצים עם היד או בעזרת סכין חדה, מעבירים לשקית או קופסה ועורמים אחד מעל השני. שומרים במקפיא.
הערות ושדרוגים
- אופציות לפירות: אוכמניות, תותים, פטל, אננס, קיווי, תפוח (עדיף קלוף), משמש, ענבים, אגס (עדיף קלוף), מנגו ועוד.
- דפי היוגורט נמסים די מהר אז חשוב לשמור אותם במקפיא עד להגשה.
- אפשר להשתמש גם ביוגורט טבעי וגם ביוגורט עם פרי וליצור ספירלות בינהם על התבנית כך שבכל ביס יהיה קצת יוגורט חמצמץ וקצת יוגורט מתוק.
- חשוב לשים שכבה של לפחות 1/2 ס"מ אחרת היוגורט יצא דק מדי ויתרכך מהר ביד.
1 תגובה
את מ ד ה י מ ה !!!!!!!!!!!
רציתי לבקש
אם תוכלי……. לסייע לי
הרבה פעמים הלינק למתכון לא נפתח
אם תוכלי למצוא דרך כמו עכשיו שהצלחתי לפתוח ולהכין
אשלח לך תמונות עם ריחות שוווים?