תפוחים, תמרים, קצת שקדים ופקאנים. הייתם מאמינים שמכל הטוב הזה יוצאים חטיפי אנרגיה מדהימים? כאלה שאפשר לנשנש בין הארוחות כשאתם מרגישים עייפות או רעב קטן שקפץ לבקר לפני הזמן.
הפעם בחרתי להכין את מלבני השמחה האלה בצורה של חטיפים אבל אפשר בקלות לגלגל אותם לצורת כדורים ולשמור במקפיא, ממש כמו כדורי שוקולד. בפעם הבאה שתרצו משהו מתוק תוכלו להושיט יד למקפיא ולהוציא אותם משם במקום לרוץ לקנות חטיף מוכן.
חטיפים אנרגיה מתפוחים ותמרים
חטיפי אנרגיה נהדרים שמשלבים בתוכם תפוחים, תמרים, פקאנים ושקדים. טבעוני, קל להכנה ועושה טוב לבטן ולנפש
מצרכים
- 1 תפוח מסוג גרני סמיט
- 2 כפות מייפל
- 3 כפות שמן קוקוס
- 1/2 כפית קינמון
- 15 תמרים מסוג מג'הול (ללא הגרעין)
- 1 כוס שקדים טבעיים
- 1 כוס פקאנים או אגוזי מלך (טבעיים)
אופן הכנה
-
קולפים את התפוח וחותכים לקוביות. מעבירים לקערה ומוסיפים
1 כף שמן קוקוס, מייפל וקינמון. מערבבים היטב. -
מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור
שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. נפטרים מנוזלים
במידה ויש. -
במעבד מזון שמים תמרים (ללא הגרעין), 2 כפות שמן
קוקוס, אגוזים ושקדים וטוחנים היטב עד שנוצרת עיסה די חלקה אבל עם חתיכות קטנות.
מוסיפים את התפוחים וממשיכים לטחון עד שנוצר מעין בצק דביק. -
מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה בתחתית
ובצדדים ומהדקים היטב. חשוב ממש להדק היטב כדי שיהיה קל לחתוך ולא יווצרו כיסי
אויר בפנים. -
מעבירים למקפיא למשך הלילה (או עד שרוצים לחתוך
ולאכול). -
חותכים למלבנים בגודל שאוהבים.
-
איך שומרים? שמים נייר אפייה בין חטיפי האנרגיה,
מעבירים לקופסה ושומרים במקפיא.
הערות ושדרוגים
- בגלל המתיקות של התמרים מומלץ להשתמש בתפוחי מזן גרני סמיט (החמצמצים יותר) שמאזנים את המתיקות אבל כמובן שגם גאלה וגולדן יעבדו פה נהדר.
- אם אתם לא אוהבים מתוק מדי אפשר להשמיט את המייפל.
- רוצים חטיפים יציבים יותר? מוסיפים עוד 2-3 כפות שמן קוקוס.
זני תפוחים
יש שלל זני תפוחים שניתן למצוא בשווקים בישראל. ביניהם תמצאו את הגאלה, הגולדן דלישס, גראני סמית' ולוליפופ האדום.