למרות שאין כאן פחמימה בדמות אורז או נודלס, המנה הזאת משביעה מאוד ומאפשרת להנות מארוחה שלמה בלי התוספות המוכרות. הירקות כאן, שלרוב מגיעים רק כמשהו נלווה, מתפקדים ממש כמו תוספת לעוף והרוטב העשיר הופך את האוכל לחגיגה של ממש.
כמובן שאפשר לשדך את המוקפץ הזה גם לאורז לבן/מלא או לאטריות מכל סוג שאוהבים (כמו אטריות שעועית או נודלס ביצים) אבל לא באמת חייבים.
מה שכן, אם יש ירק שאתם פחות אוהבים תרגישו חופשי לשנות אותו ולשחק. יש המון ירקות שיעבדו כאן כמו גמבה בשלל צבעים, כרוב לבן, פרחי כרובית, פרחי ברוקולי, תירס גמדי ואפילו קולורבי.
ושימו לב שאת הרטבים מוסיפים בכוונה בסוף אחרת הם יהפכו את הירקות לסמרטוטיים כבר בהתחלה.
ירקות מוקפצים עם נתחי פרגית ברוטב אסיאתי
ירקות מוקפצים עם נתחי פרגית ברוטב אסיאתי שמכינים בקלות בבית. מושלם ככה לבד כמנה בפני עצמה או ביחד עם אורז או נודלס
מצרכים
- 1 כף שמן
- 5 שיני שום קלופות
- 1 בצל לבן קלוף
- 400 גרם פרגיות חתוכות לרצועות
- 1 שקית גזר גמדי או 2 גזרים רגילים
- 1 זוקיני או קישוא
- 2 כפות סויה
- 2 כפות רוטב צ'ילי
- 1/2 כפית סוכר חום
- 1/2 כפית שמן שומשום
- 1 כף קורנפלור
- 1/3 כוס מים
- שומשום להגשה
אופן הכנה
-
פורסים את השום לפרוסות דקות ואת הבצל לרצועות.
-
חותכים את הגזר לחצי (אם משתמשים בגזר גמדי) או פורסים לטבעות דקות (אם משתמשים בגזר רגיל).
-
חותכים את הזוקיני לטבעות או למקלות בעובי 1 ס"מ.
-
בסיר רחב ונמוך מחממים שמן ומטגנים את הבצל והשום במשך 3-5 דקות תוך כדי ערבוב.
-
מוסיפים פרגיות וממשיכים לטגן, על אש גבוהה, עד שהפרגיות משנות את צבען ומזהיבות מעט.
-
מוסיפים גזר וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהגזר מתחיל להתרכך. הוא לא צריך להיות רך ממש אלא רק להתחיל להתרכך. זה לוקח בערך 5 דקות.
-
מוסיפים זוקיני ומטגנים במשך 2-3 דקות נוספות.
-
מזלפים מעל רוטב סויה, צ'ילי, שמן שומשום וסוכר חום ומערבבים.
-
בכוס קטנה מערבבים קורנפלור עם מים עד שאין גושים יותר ושופכים פנימה. מערבבים וממשיכים לבשל במשך 2 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך.
-
מגישים עם שומשום או טבעות בצל ירוק.
הערות ושדרוגים
- ירקות נוספים שאפשר להשתמש בהם (חתוכים לרצועות, פרוסות או פרחים): גמבה בשלל צבעים, כרוב לבן, תירס גמדי, פרחי כרובית, פרחי ברוקולי, שעועית ירוקה, אפונה ירוקה.
- הקפידו תמיד להתחיל עם הירקות הקשים וכל 2 דקות להוסיף עוד ירק לפי הקושי שלו כשהרכים מתווספים ממש בסוף.
- במקום נתחי פרגיות אפשר להשתמש בקוביות טופו (מוסיפים אותם בדיוק באותו שלב של הפרגיות).
ועוד משהו – אם אתם מלבטים לגבי הסיר המתאים להכנת מוקפצים, הכנתי לכם מדריך מפורט לבחירת הסיר המושלם לכל סוג מתכון
4 תגובות
רחלי קרוט,thanks for the article post.Really thank you! Great.
היי, איך ניתן לשלב נודלס? מה הכמות? והאם צריך לשנות כמויות של הרוטב?
כרגיל נראה מעולה.. אפשר להחליף שמן שומשום בשמן רגיל או לוותר עליו?
עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא אשש!!