אחד הדברים הכי מאתגרים במטבח זה מה למרוח על הלחם. איכשהו זה תמיד מסתיים בחומוס מהסופר, קוטג' או שוקולד. גם כשכבר משקיעים זה מסתכם בטחינה.
אין יום שאני לא עומדת מול המקרר הפתוח ומנסה לחשוב מה למרוח הפעם. אז הנה, היום מצאתי. ממרח קישואים ושקדים, מאוד בריא ומלא בחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים וחוקרים גם מספרים שהשקדים תורמים לתחושת השבוע, שזה תמיד טוב.
וכן, אפשר להשתמש בשקדיה במקום לטחון שקדים, אבל באמת שזה כל כך פשוט שחבל לקנות צנצנת כשאפשר להכין את זה לבד בבית וממש בקלות.
ודבר אחרון – אם אין לכם פיסטוקים בבית אין שום בעיה לוותר עליהם. ואפשר לשים במקום גם קשיו טבעי או אגוזי מלך/לוז.
ממרח שקדים וקישואים
כממרח בתוך סנדביץ, כמטבל לירקות או כרוטב לפסטה - מתכון בריא וטעים לממרח שקדים וקישואים שמכינים ממש בקלות
מצרכים
- 1/2 כוס שקדים טבעיים קלופים או לא קלופים - לבחירתכם
- 1/3 כוס פיסטוקים טבעיים
- 1/4 צרור עירית
- 3 שיני שום קלופות
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 5 זוקיני או קישואים
- מעט אגוז מוסקט (פחות מ-1/4 כפית)
אופן הכנה
-
מניחים את השקדים והפיסטוקים בקערה בינונית ומכסים במים רותחים. מניחים להם להתרכך במשך 30 דקות. מסננים היטב מנוזלים.
-
בינתיים חותכים את הזוקיני לקוביות ומטגנים במחבת עם כפית שמן זית עד שהם מתחילים להזהיב ולא יותר. מוסיפים לקערה עם השקדים.
-
מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים היטב עד שנוצר ממרח חלק לגמרי. שימו לב שהממרח מתייצב אחרי הקירור אז אם אתם אוהבים אותו יותר דליל אפשר להוסיף מעט מים רותחים ולטחון שוב.
-
מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
הערות ושדרוגים
- אם אתם מכינים את הממרח לילדים אתם לא חייבים לשים שום ואפשר גם להוריד את הכמות לשן שום אחת ואז כמעט ולא ירגישו אותה (שום בריא בטירוף!).
- במקום עירית אפשר להשתמש בכוסברה או בצל ירוק או פטרוזיליה או מיקס בינהם.
- אם רוצים עוד ערכים תזונתיים אפשר להוסיף 1 כף זרעי צ'יאה ולטחון אותם ביחד עם שאר המצרכים.
- רוצים להפוך את הממרח לרוטב של פסטה? פשוט מוסיפים 1/2 כוס חלב שקדים או קרם קוקוס ומחממים עד לרתיחה עדינה. מוסיפים לפסטה ומערבבים.
2 תגובות
נשמע טוב – אם התעצלתי לטחון (לא רומזת שזה המצב 😉 ) – כמה שקדיה בעצם לשים?
חחח בערך חצי כוס 🙂