מרק כתום הוא אחד המרקים הכי אהובים וטעימים, והאמת היא שמאוד הגיוני למה.
הוא מתקתק בזכות הירקות הכתומים, סמיך וקטיפתי, וגם מאוד בריא וקל להכנה. בעצם, כל מה שצריך זה קצת לטגן את הירקות בסיר, להוסיף מים ולבשל ולאחר כך לטחון.
מצד שני, יש שלב בחורף שאני חייבת קצת לגוון אותו ולשדרג כדי שלא ימאס לי והפעם בחרתי להוסיף לו טאדאם – תפוח חמצמץ (מזן גרני סמיט) שגם מאזן מאוד את הטעמים המתוקים של הדלורית וגם מקליל את המרקם.
ואני מבטיחה לכם שאף אחד לא יגלה שהם שם. וכשכולם ישאלו מה שמתם שהפעם יצא יותר טעים מתמיד, תנו להם לנחש מה ההפתעה שחיכתה להם בפנים.
מאחלת לכם חורף חמים וטעים לפחות כמו המרק הזה.
– הכנתם? מחכה באינסטגרם וגם בפייסבוק לראות איך יצא לכם <3
– אל תפספסו גם את המתכונים האלה: תפוחים אפויים במילוי שטרוייזל שיבולת שועל | אצבעות פילו במילוי תפוחים ברוטב מייפל
מרק כתום מעולה
מרק דלורית וגזר, סמיך וקטיפתי, עם תוספת שהופכת אותו לטעים במיוחד. מגישים עם קרוטונים ופלפל שחור שמאזן את המתיקות הטבעית של הירקות
מצרכים
- 3 כפות שמן זית או שמן קוקוס
- 1 בצל לבן קלוף
- 2 שיני שום קלופות
- 2 ענפי סלרי
- 2 דלורית או דלעות בגודל של דלורית
- 1 תפוח מזן גרני סמיט
- 2 גזרים קלופים
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/2 כפית כמון או בהרט
- 1 כפית מלח (ואפשר גם יותר לפי הטעם)
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כוס קרם קוקוס
אופן הכנה
-
קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות ומטגנים בסיר בינוני עם שמן זית עד ריכוך.
-
קולפים את הירקות הכתומים וחותכים לקוביות די גדולות. מוסיפים לסיר. מטגנים במשך 10 דקות.
-
קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר.
-
מוסיפים את התבלינים ומים רותחים עד כיסוי ומבשלים על להבה בינונית עד שהירקות רכים לגמרי.
-
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון עד שהמרק חלק לגמרי.
-
בשלב הזה אפשר להוסיף קרם קוקוס (או שמנת) ולבשל ביחד עם המרק במשך 10 דקות או להוריד מהאש ולהגיש עם זילוף של קרם קוקוס או שמנת מתוקה וקרוטונים.
הערות ושדרוגים
- אם אתם אוהבים טעמים פיקנטיים אפשר להוסיף גם 1/2 כפית פפריקה חריפה או 1/2 צ'ילי חריף קצות לקוביות בזמן טיגון הבצל והסלרי. עוד אופציה היא להוסיף 1/2 כפית קארי אדום לטעמים מעט אסיאתיים.
- אפשר להוסיף למרק גם בטטה אחת קלופה ו/או דלעת. העיקר שהמים הרותחים יכסו את הירקות בערך כס"מ מעליהם.
- אם יש לכם זמן, וסבלנות, מומלץ מאוד לצלות את הירקות הכתומים בתנור ואז להוסיף לסיר עם הבצל והשום המטוגנים. הצריבה בתנור מוציאה מהם מלא סוכר טעמי וטעמים עמוקים.
1 תגובה
תודה על המתכון, יצא מושלם!