החורף עוד רחוק מאיתנו, אבל הימים שמתקצרים עושים חשק לאוכל מחמם שמזכיר את הגשם. לימים כאלה אין כמו מרק סמיך מהסוג שממלא את הבטן ומחמם את הלב.
בשבילי המרק הזה הוא טעם ילדות ואני עדיין זוכרת איך הייתי חוזרת מבית הספר לצלחת מרק עגבניות סמיך. כשגדלתי, גיליתי שאת מרק העגבניות האהוב, אמא שלי היתה מכינה דווקא בימים בהם הייתה נתקעת בלי רעיונות יצירתיים, ממצרכים שהיו במזווה ובמקרר.
אמא שלי הכינה את המרק מרסק עגבניות ומים, ומסמיכה עם סולת. הגרסה של רחלי למרק משלבת עגבניות טריות ועגבניות מרוסקות מקופסה, משדרגת את הערכים התזונתיים של המרק ומעשירה אותו בסיבים תזונתיים. המרק הזה מתקתק וטעים בטירוף, ואפילו הילדים עפים עליו!
מרק עגבניות עם אורז
כל המשפחה תתאהב – מרק עגבניות עם אורז, סמיך וקצת מתקתק, שמכינים ממש בקלות עם מצרכים שיש בבית
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קלוף
- 3 שיני שום קלופות
- 3 עגבניות אדומות עדיף מסוג תמר
- 400 גרם ערגבניות מרוסקות עדיף מאיטליה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 5 כוסות מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף מייפל או סילאן או סוכר
- 1/2 כוס אורז לבן
אופן הכנה
-
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות וכותשים את השום.
-
מגרדים את העגבניות על פומפייה.
-
בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתרכך.
-
מוסיפים שום כתוש ומטגנים במשך דקה.
-
מוסיפים את העגבניות שגירדתם, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מים ותבלינים ומבשלים במשך 30 דקות.
-
מוסיפים אורז ומבשלים עד שהוא מתרכך.
הערות ושדרוגים
- אם אתם אוהבים מרק במרקם חלק אפשר לטחון את המרק, לפני הוספת האורז, עד למרקם שאוהבים.
- אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא (זמן הבישול יתארך) או בורגול או קינואה.
- אוהבים מרק קצת פיקנטי? מוסיפים 1/2 כפית פפריקה חריפה.
1 תגובה
נראה לי הרבה מידי מתיקות – סוכר/מייפל…?