סלט שכולו חגיגה והלל לטבע, לצבעוניות שמביאים איתם הירקות ולטעם המדהים שלהם.
מה שמעולה בסלט הזה, שהירקות עוברים בסך הכל אידוי קצר ולכן שומרים על הצבע, המרקם והטעם ומצד שני עדיין מתרככים ממעט כדי ליצור מנה נעימה בפה.
אתם יכולים לקרוא לסלט הזה גם אנטיפסטי, למרות שהירקות לא אפויים בתנור, ואתם גם יכולים להגיש אותו כתוספת לצד המנה העיקרית או ממש כסלט שהוא ארוחה.
למי שרוצה להוסיף עוד משהו בסלט כדי להפוך אותו למנה מאוד משביעה, אפשר להוסיף כוס קינואה מוכנה או בורגול ולגרסה לא טבעונית אפשר גם רצועות חזה עוף או גבינת פטה.
כי בנינו, ירקות משתלבים באמת עם כל דבר.
סלט אביב
סלט ירקות מאודים, בריא וסופר צבעוני וטעים, עם כרובית, ברוקולי, גזר, שקידם קלויים ורוטב צ'ילי ולימון שעוטף את הכל בשכבה עדינה של טעמים
מצרכים
- 1 זוקיני ירוק או צהוב (או קישוא)
- 2 גזרים רגילים או צבעוניים
- 1/2 ראש כרובית
- 1 ראש ברוקולי
- 2 קלחי תירס
- מעט נבטים מכל סוג שאוהבים
- 1/2 כוס שקדים חצויים או פרוסים
מצרכים לרוטב
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כפית שמן שומשום
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
-
מניחים את כל הירקות, למעט הנבטים, בסיר אידוי/במבוק מעל סיר עם מים רותחים וסוגרים עם מכסה. מאדים במשך 20 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך אבל עדיין שומרים על יציבות – את הזוקיני אפשר להוציא כבר אחרי 10 דקות. ואם אין סיר אידוי? כמה אופציות:
א. מחממים מים בסיר בינוני ומעליו שמים מסננת (לא מפלסטיק). חשוב שהמסננת לא תיגע במים. מניחים את הירקות בתוך המסננת סוגרים למעלה עם מכסה ומאדים בצורה הזאת.
ב. מכניסים את כל הירקות למיקרו ל-3 דקות עד לריכוך.
ג. מבשלים את הירקות במים רותחים. במקרה הזה חשוב לבשל עד שהם מתחילים להתרכך אבל לא יותר מדי, בעיקר שימו לב לגזר שצריך להשאר יציב.
ד. אם יש לכם סיר של קוסקוס אפשר להכין את הירקות גם בחלק העליון של הסיר, איפה שמאדים את הקוסקוס.
-
קולפים את הזוקיני והגזר עם קולפן לרצועות דקות.
-
מפרידים את הברוקולי והכרובית לפרחים קטנים.
-
חותכים את גרגירי התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה.
-
קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מתחילים להזהיב. מניחים להם להצטנן כמה דקות כי הפריכות מגיעה רק אחרי הצינון.
-
בקערה קטנה מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
-
בקערה גדולה מניחים את כל מרכיבי הסלט בצורה חופשית ומפזרים מעט נבטים ושקדים קלויים.
-
מזלפים רוטב ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות ושדרוגים
- אם יש ירק שאתם לא אוהבים אפשר כמובן להשמיט.
- ניתן להמיר את אחד הירקות או להוסיף רצועות דקות של מלפפון (קולפים עם קולפן). במקרה הזה אין צורך לאדות את המלפפון והוא יהווה ניגוד נהדר ומרענן לשאר הירקות.
- ניתן להוסיף לרוטב כף חמאת בוטנים ולערבב. יווצר לכם רוטב סמיך ומעולה של חמאת בוטנים.
2 תגובות
האם ניתן לשמור את הירקות המאודים במקרר (מניחה שללא הרוטב) ולכמה זמן? תודה
ניתן 🙂 ל-3 עד 4 ימים בערך