אתם בטח מכירים את סאגת ארוחת הצהריים בעבודה – מאיפה מזמינים, מה אוכלים, משהו בריא או ג'אנק, שנלך לשבת בחוץ או נזמין למשרד. ולמה שוב לא הבאתי אוכל שפוי מהבית.
בעצם, מהרגע שבו כולנו מגיעים למשרד מתחיל דיון ער על ארוחת הצהריים ורגע אחרי הארוחה כולם כבר מחכים שיסתיים היום כי מי יכול לעבוד עם בטן כל כך נפוחה.
אני יודעת, לאף אחד מאיתנו אין מספיק זמן לעמוד שעות במטבח כל בוקר כדי להכין ארוחות מזינות (או ארוחות בכלל) אבל אני בטוחה שתוכלו למצוא כמה דקות בערב כדי להכין סלט, אבל לא סתם סלט, כזה שיתפקד גם כארוחת ערב וגם כארוחת צהריים שאפשר לקחת לדרך.
- המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרנים | ידיעות אחרונות.
- אל תפספסו: מגוון מתכונים מעולים לסלטים.
סלט אטריות שעועית עם ירקות ועוף טחון
קפיצה קטנה לאסיה עם סלט אטריות שעועית ועוף, מרענן אבל גם משביע. ומה שהכי כיף בו, שאפשר לאכול אותו באמת בכל שעה ביום והוא לא יגרום לבטן שלכם להתנפח ולהרגיש שאתם חייבים עכשיו שעה מנוחה.
מצרכים
- 1/2 שקית אטריות שעועית (130 גרם)
- 1 זוקיני ירוק או קישוא
- 2 גזרים קלופים
- 1 כף שמן זית
- 250 גרם עוף טחון
- 1/3 צרור כוסברה (עלים)
- 1/3 צרור נענע (עלים)
- 1/2 צ'ילי אדום
- 3 צנוניות (לא חובה)
לרוטב:
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 כפית שמן שומשום
- 1 כף מיץ לימון (או חומץ 5%)
- 1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד דק דק
אופן הכנה
-
שמים את האטריות בקערה גדולה ושופכים עליהם מים רותחים עד כיסוי. ממתינים 10 דקות או עד שהאטריות רכות ומסננים. מומלץ לשטוף במים קרים כדי שהאטריות לא תדבקנה.
-
פורסים את הזוקיני והגזר לרצועות דקות בעזרת קולפן ועורמים את הפרוסות אחת על השנייה. חותכים לפסים דקים. עוד אופציה היא פשוט ליצור גפרורים דקים בעזרת קולפן ג'וליינים.
-
קוצצים גס את עשבי התיבול ופורסים את הצ'ילי לפרוסות דקות מאוד. חותכים את הצנוניות לגפרורים או לפרוסות דקות.
-
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את העוף הטחון, מועכים מדי פעם עם מזלג כדי שהעוף יתפורר לחתיכות גסות, עד שהעוף משנה את צבעו ומוכן לגמרי.
-
שמים בקערה גדולה את כל המצרכים פרט לרוטב ומערבבים.
-
מערבבים את מצרכי הרוטב בקערה קטנה או בכוס ושופכים על הסלט. מערבבים היטב.
-
שומרים במקרר אבל מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות ושדרוגים
- למי שרוצה מנה טבעונית/צמחונית פשוט ממירים את העוף בקוביות טופו שצורבים במחבת עם מעט מלח עד הזהבה.
- אפשר להמיר את העוף הטחון בבשר טחון.
- אל תוותרו על הנענע, היא מאוד מוסיפה כאן. ואפשר להוסיף גם בצל ירוק אבל קצוץ דק דק אחרת הוא ישתלט בטעם שלו.
- אפשר להוסיף גם כרוב לבן או סגול, קצוץ לרצועות דקות מאוד.
- אם אתם לא מוצאים אטריות שעועית (יש בכל סופר במחלקה האסיאתית או במחלקה ללא גלוטן) אפשר להשתמש גם באטריות אורז.