למרות השם ה"אנמי" שיצא לחסה, אני באמת חושבת שמדובר באחד הירקות הטעימים והמרעננים ביותר. היא מאזנת מאכלים כבדים, נהדרת בתוך סנדביץ' והיא הכי הכי טעימה כשהיא הופכת לכוכבת של המנה. כמו כאן למשל.
העניין היחיד איתה, זה שחייבים לבחור חסה טובה ופציחה. אל תתפשרו על זה. תקנו לבבות חסה בצבע ירוק בהיר, עדיף את הסוג שלא שטוף שמחזיק יותר זמן מעמד, או פשוט חסה עגולה שהיא קצת יותר מימית בטעם אבל יש לה פריכות נהדרת.
כדי לשדרג אותה ולהפוך אותה לכוכבת בחרתי לשדך לה הפעם טעמים דומיננטיים שמחמיאים לה כמו פקאנים מתוקים וקראנצ'יים, ארטישוק רך עם טעמים קצת איטלקיים (אפשר למצוא בכל סופר), רצועות גזר דקות ופציחות שלא משתלטות על הסלט אלא רק משדרגות אותו ורוטב קצת מתקתק בזכות המייפל וקצת בועט בזכות החרדל.
ועדיין, למרות כל התוספות, מי שבולטת פה היא החסה. היא זאת שמחברת הכל ביחד וגם זאת שמעדנת ומותירה את הסלט הזה קליל וכיפי.
סלט חסה עם פקאנים ורצועות גזר
סלט חסה משגע עם רצועות גזר, פקאנים מסוכרים, ארטישוק ורוטב היסטרי של חרדל ומייפל. הכי פשוט והכי גונב את ההצגה
מצרכים
- 1 ראש חסה (החלק הבהיר)
- 1 גזר קלוף
- 1/2 כוס פקאנים מסוכרים או טבעיים קלויים
- 6 רבעי ארטישוק בשמן (קונים מוכן בסופר בצנצנת)
- 1/2 בצל סגול (לא חובה)
לרוטב:
- 1/2 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
- 2 כפיות מייפל או סילאן
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/4 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
אופן הכנה
-
פורסים את החסה לרצועות ושמים בקערה גדולה.
-
קוצצים גס את הפקאנים ומוסיפים לחסה.
-
קולפים את הגזר בעזרת קולפן ג'וליינים או קולפים לרצועות דקות עם קולפן רגיל, מניחים אותן אחת על השנייה וחותכים לרצועות דקות. מוסיפים לקערה.
-
חותכים את הארטישוק לפרוסות ומוסיפים לסלט.
-
אם רוצים להוסיף בצל חותכים אותו לרצועות דקות מאוד כדי שלא ישתלט ומוסיפים לסלט.
-
בקערה קטנה, או בצנצנת זכוכית, שמים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים היטב.
-
שופכים על הסלט לפני ההגשה, מערבבים ומגישים.
הערות ושדרוגים
- במקום פקאנים מסוכרים אפשר לשים פקאנים טבעיים, קלויים על מחבת, וקצוצים.
- ארטישוק בשמן מגיע כבר מוכן ומבושל, בתוך צנצנת זכוכית. אפשר למצוא את זה באזור השימורים בסופר.
- במקום שמן זית ברוטב אפשר לשים שמן מהצנצנת של הארטישוק.
- רוצים להכין כמה שעות לפני? פשוט מכינים את כל הסלט בקערה גדולה (את הארטישוק משאירים בצד) ואת הרוטב שומרים בצנצנת. לפני ההגשה מפזרים פרוסות ארטישוק ורוטב ומגישים.
- ניתן לפזר מעל הסלט קוביות גבינה צפתית, בולגרית, פטה ואפילו קוביות גבינת חלומי צרובות יעשו פה יופי של עבודה.
אל תפספסו:
מתכון לבודהה בול קינואה עם ירקות והפתעות
מתכון לירקות מוקפצים עם נתחי עוף ברוטב אסיאתי