אנחנו פשוט אוהבים סלט קינואה! קינואה עשירה בסיבים תזונתיים, אין בה טיפת גלוטן, היא ממש קלה להכנה והכי חשוב סופר טעימה. הפעם שידכנו את הקינואה לירקות טריים ויצרנו מתכון קראנצ'י ומרענן שמתאים בול למי שרוצה מנה קלילה אחרי כל ארוחות החג הדשנות.
סלט קינואה עם ירקות ורימון יכול להיות ארוחה מלאה או תוספת למנה עיקרית. אם בחרתם להפוך את הסלט לארוחה, אתם יכולים להוסיף מעל מעט גבינת פטה מגורדת שתשדרג לכם את המנה.
מומלץ לתת לסלט לנוח כמה דקות עם הרוטב לפני שמתחילים לזלול אותו, אבל אפשר לארוז אותו בקופסה ולאכול אחרי מספר שעות. האמת היא שהסלט נשמר היטב במקרר, בקופסה אטומה, עד שלושה ימים מרגע שהכנתם אותו.
סלט קינואה עם ירקות ורימון
מצרכים
לסלט
- 3/4 כוס קינואה בצבע שאתם אוהבים
- 1 ו-1/2 כוסות מים
- 1 גמבה אדומה
- 2 מלפפונים
- 1 כוס גרגרי חומוס משומרים
- 1/2 כוס גרגרי רימון
- 1/4 צרור פיטרוזיליה
לרוטב
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 1 כף חומץ
- 2 שיני שום
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
-
שמים את הקינואה בסיר בינוני, מעל אש נמוכה, ושופכים מעל את המים הרותחים. סוגרים עם
-
מבשלים במשך 20 דקות וסוגרים את האש. מניחים לקינואה לספוג את האדים עם סיר סגור במשך 10 דקות נוספים ומצננים.
-
חותכים את הגמבה והמלפפונים לקוביות קטנות ואת הפיטרוזיליה קוצצים דק.
-
מערבבים את כל המצרכים יחד.
לרוטב
-
מקלפים את שיני השום וכותשים.
-
מערבבים את כל המצרכים ומזלפים על הסלט. מערבבים היטב.
הערות ושדרוגים
אם יש לכם בבית שאריות של קינואה מבושלת אתם יכולים להשתמש ב-1 ו-3/4 כוסות קינואה מוכנה.
והנה 10 סיבות לאכול קינואה!