הוא יפהפה בזכות החיתוך לרצועות דקות והצבעוניות, מאוד בריא בזכות הירקות ואפשר לאכול אותו גם כסלט בפני עצמו וגם כארוחה שלמה אם מוסיפים לו אורז לבן או אטריות שעועית.
והכי כיף? 5 דקות מרגע שנכנסתם למטבח והסלט הזה שלכם. רק אל תספרו כמה קל להכין אותו.
סלט רצועות שורשים
סלט רצועות שורשים, יפהפה וטעים, שמגישים עם רוטב צ'ילי ולימון ושומשום שחור שגם מוסיף קראנצ'יות עדינה וגם ניגוד של צבע
מצרכים
- 1 גזר קלוף
- 1 זוקיני ירוק או צהוב (קשים)
- 2 מיני מלפפונים או מלפוון אחד בינוני וקשה
- 3 צנוניות
- 1/4 כוס שקדים פרוסים
- 1/4 צרור עירית
- 1/2 כפית שומשום שחור
לרוטב
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כפית שמן שומשום
- 1 כף רוטב צ'ילי חריף
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כפית מייפל או סילאן
אופן הכנה
-
בעזרת קולפן קולפים את הגזר, הזוקיני והמלפפונים. מעבירים לקערה עם מים וקרח. שומרים בקערה עם המים הקרים עד שרוצים להגיש. הקרח גם שומר על הפריכות של הירקות וגם מסלסל אותם.
-
פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות מאוד ומוסיפים למים הקרים.
-
במחבת חמה, ללא שמן, קולים את השקדים עז הזהבה קלה.
-
קוצצים את העירית לטבעות דקות.
-
כשרוצים להגיש: מוציאים את הירקות מהמים ומסננים היטב מנוזלים. מפזרים מעל עירית, שומשום שחור ושקדים פרוסים.
-
מערבבים את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט.