אם אתם לא אוהבים שומר, כמוני, אתם תתאהבו בסלט הזה. גם כי טעמו הדומיננטי של השומר מתעדן קצת בזכות המתיקות והמרקם הלעיס של המשמשים וגם בגלל שהעם האניסי שלו מתאזן במפגש עם הלימון והמייפל.
ואגב, העלים הירוקים הקטנטנים שאתם רואים על הסלט הם לא שמיר אלא עליו של השומר שאני ממש מקווה שתמצאו על הירק שלכם (לעיתים מורידים אותם וחבל כי הם סופר טעימים ועדינים).
ואגב, הסלט הזה אפילו משתבח ביום שאחרי כי השומר סופג את הטעמים וקצת מתרכך.
סלט שומר עם משמשים ופקאנים
סלט מיוחד עם טעמים חמוצים ומתוקים וטעם אניסי עדין שמתאזן מאוד עם שאר הטעמים
מצרכים
- 1 שומר שטוף היטב (עם העלים)
- 1/4 צרור עירית
- 8 משמשים עדיף אוזבקיים (הכהים יותר)
- 1/4 כוס פקאנים טבעיים
לרוטב
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כף שמן זית ואפשר גם קנולה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף מייפל או סילאן
אופן הכנה
-
חותכים את השומר לפרוסות דקות מאוד. שומרים בצד את עלי השומר שמזכירים שמיר.
-
פורסים את העירית לטבעות דקות וחותכים את המשמשים לקוביות קטנות.
-
במחבת חמה, ללא שמן, קולים את הפקאנים עד שהם מפיצים ריח של קלייה.
-
מניחים בקערה את השומר, העירית, המשמשים והפקאנים ומערבבים היטב.
-
מערבבים בקערה קטנה את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט.
-
מפזרים מעל את עלי השומר ומערבבים היטב. שומרים במקרר.