ציפור קטנה לחשה לי השבוע שהגיעו תפוחים מושלמים לארץ הישר מצרפת. ואתם יודעים מה קורה כשאני שומעת על ירקות ופירות מהממים? נכון, אני ישר רצה להביא אותם הביתה.
3 סוגי תפוחים נחתו אצלי במטבח – גרני סמיט המעט חמצמץ, גאלה שמתהדר בצבע אדום עם פסים ירוקים וטעם מתוק וגולדן הצהוב שיש לו ריח מדהים וטעם עדין (התפוח שסבתא שלי הכי אהבה).
יכולתי כמובן לאכול אותם כמו שהם, מה שאכן קרה, אבל החלטתי לשדך אותם גם למנות שאני ממש אוהבת, כמו הסלט הזה (שאר המתכונים שהכנתי ממש בקרוב).
מדובר בסלט שורשים, שפעם אכלתי גרסה דומה שלו בדליקטסן, שם הוא נקרא סלט ירקות רועשים (חכו שתאכלו ותבינו למה) שקיבל שדרוג של רצועות תפוחים מלאי מיץ, וטעם שנע בין מתיקות לחמצמצות. בול מה שהסלט הזה היה צריך.
אל כל קשת הצבעים הזאת הוספתי גם רוטב חמאת בוטנים על בסיס מיץ תפוזים (אפשר להמיר גם בקרם קוקוס), ויצא סלט מטריף עם טונות של מרקמים וטעמים.
אל תפספסו:
מתכון לבלינצ'ס מקמח כוסמין במילוי תפוחים מקורמלים
סלט שורשים ותפוחים ברוטב חמאת בוטנים
ה-סלט שיגנוב את ההצגה - סלט שורשים צבעוני עם כרוב לבן וסגול, גזר, בוטנים קלויים ומרכיב סודי שהופך אותו למיוחד וכייפי
מצרכים
- 2 תפוחי גרני סמיט
- 1 כף מיץ לימון
- 1/4 כרוב סגול
- 1/4 כרוב לבן
- 1/4 כרוב סיני לא חובה
- 3 גזרים קלופים (בכל צבע שתמצאו)
- 3/4 כוס פולי אדממה ללא התרמיל (אין צורך לבשל)
לרוטב ולעיטור:
- 3 כפות חמאת בוטנים
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית שמן שומשום
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף רוטב סויה
- 1/2 צילי טרי
- 3/4 כוס בוטנים מומלחים ללא קליפה
אופן הכנה
-
חותכים את התפוחים לפרוסות דקות מאוד ואותן חותכים לרצועות דקות כך שייווצרו לכם מקלות תפוחים. מזלפים מעט לימון על התפוחים שלא ישחירו.
-
חותכים את הכרוב הלבן, הסגול והסיני לרצועות דקות מאוד ויוצרים רצועות גזר דקות עם קולפן ג'וליינים או קולפים לרצועות דקות עם קולפן ואת הרצועות עורמים אחת מעל השנייה וחותכים.
-
מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הצ'ילי.
-
מערבבים את כל מצרכי הרוטב (פרט לבוטנים הממולחים) עד שנוצר רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם.
-
מזלפים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.
הערות ושדרוגים
- מומלץ להוסיף לסלט עשבי תיבול כמו כוסברה, נענע ו/או עירית. כמה שיותר יותר טוב.
- אפשר להוסיף לסלט גם רצועות זוקיני טרי דקות.
- ממש חשוב לחתוך את הירקות לרצועות מאוד דקות ובאותו גודל כדי שבביס אחד יהיה לכם מכל ירק במידה שווה ולא תקבלו פתאום ביס עם כרוב סגול בלבד כי הוא יצא גדול מדי.
- את פולי האדממה מוציאים עם הידיים מהתרמיל שלהם רק חשוב להפשיר אותם קודם במקרר. אין צורך לבשל זה מושלם ככה.
-
זני תפוחים
יש שלל זני תפוחים שניתן למצוא בשווקים בישראל. ביניהם תמצאו את הגאלה, הגולדן דלישס, גראני סמית' ולוליפופ האדום.
כאן תמצאו הסברים על זני התפוחים השונים והשימושים שלהם במטבח.
3 תגובות
מה אפשר במקום מיץ תפוזים?
קרם קוקוס או חלב צמחי או מים. ואפשר גם קצת מיץ לימון
האם כדאי לערבב כמה שעות מראש כדי שהרוטב ייספג?