זהו, התמכרתי סופית לסמודי. בבוקר לפני העבודה, בערב אחרי יום ארוך ואפילו בין לבין כשיש לי זמן.
למי שטרם הכיר, מדובר בספק גלידה ספק שייק שמכינים מפירות עונתיים ותוספות בריאות כמו זרעים, אגוזים או פירות מיובשים.
השלב הכי חשוב בהכנת סמודי הוא להקפיא את הפירות, כדי שיצא לכם מעין סורבה סמיך, אבל יש עוד כללים חשובים. תוכלו לקרוא אותם ממש פה – 10 טיפים להכנת סמודי.
הפעם בחרתי להכין סמודי ירוק-כחול, עם טעמים קצת יותר עדינים וחמצמצים (זה עדיין יוצא מתוק אבל מעודן יותר). הצבע המיוחד מתקבל משילוב של ספירולינה ירוקה, קיווי ירוק/צהוב ואננס צהבהב. אין כאן כמובן שוב צבע מאכל.
הערה חשובה לפני שמתחילים – אני השארתי מעט מהפירות לקשט מעל. אתם כמובן לא חייבים אבל זה מוסיף למרקם.
סמודי בננות עם אננס וספירולינה
סמודי בננות סמיך עם אננס, קיווי וספירולינה שגם מוסיפה המון ערכים תזונתיים וגם משדרגת בצבע משגע
מצרכים
- 1 בננה קלופה וקפואה
- 1 קיווי קלוף
- 1/3 אננס קלוף (עדיף קפוא)
- 1/2 כפית אבקת ספירולינה (או ספירולינה קפואה)
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
- 6 קוביות קרח
- 1 כפית זרעי צ'יה
אופן הכנה
-
במעבד מזון או בלנדר חזק טוחנים את כל המצרכים עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד (שימו לב שאם אתם רוצים להניח מעל פירות, תשאירו בצד כמה חתיכות פרי). מעבירים לקערה.
-
מפזרים מעל זרעי צ'יה ואת הפירות שהשארתם ואוכלים מיד.
הערות ושדרוגים
- בנוסף לזרעי צ'יה אפשר להוסיף גם כף גוג'י ברי.
- עוד תוספת שתעבוד כאן היא שבבי קוקוס קלוי.
- במקום מיץ תפוזים אפשר לשים מי קוקוס, מים רגילים, חלב צמחי או כל נוזל אחר שאתם אוהבים.