היא נהדרת לצד מיץ תפוזים קר או ליד התה של הבוקר והיא בעיקר מעולה כשרוצים משהו מתוק ולא רוצים להתפרע עם הסוכר והשומן.
מה שמדהים בה, שלמרות המתיקות והרכות המופלאה, יש בה רק 1/2 כוס סוכר וקמח כוסמין במקום קמח לבן שלרוב יוצא דחוס יותר אבל פה הוא מסתדר מצוין.
מי שגונב פה את ההצגה הם התפוחים, מסוג גרני סמיט (החמצמצים) שמגיעים מצרפת והם אלה שמוסיפים לה חמצמצות עדינה וגם רעננות כיפיית בכל ביס מחדש.
התפוחים הם גם אלה שתופסים מקום בתוך העוגה ולכן לא צריך כאן תועפות קמח או שומן.
למרות שקיץ עכשיו, מומלץ מאוד להוסיף לעוגה תבלינים חמים כמו קינמון, אבקת ג'ינג'ר וגם גרידת תפוז, כולם מעניקים לה טעם עמוק ומיוחד יותר.
עוגת תפוחים בחושה
עוגת תפוחים בחושה, רכה ועם ריח משגע, שמכינים עם קמח כוסמין וסוכר דמררה. לא להאמין כמה קל להכין וכמה טעימה היא יוצאת
מצרכים
- 2 תפוחים מסוג גרני סמיט או גאלה
- 2 L ביצים
- 1/2 כוס סוכר דמררה או סוכר לבן
- 1/2 כוס שמן קוקוס או שמן צמחי
- 1 כוס קמח כוסמין בהיר
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית אבקת זנגביל (ג'ינג'ר) - לא חובה
- קליפה מגורדת מתפוז אחד
אופן הכנה
-
קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה עם הגרעינים
וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ. -
בקערה גדולה טורפים את כל המצרכים פרט לקמח ולאבקת
האפייה. -
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים היטב.
-
מוסיפים את התפוחים ומערבבים.
-
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב ואופים
בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה.
הערות ושדרוגים
- אפשר לפזר מעל העוגה, לפני שמכניסים לתנור, מעט שקדים פרוסים או פקאנים טבעיים קצוצים גס.
- במקום קמח כוסמין אפשר לשים קמח לבן רגיל.
זני תפוחים
יש שלל זני תפוחים שניתן למצוא בשווקים בישראל. ביניהם תמצאו את הגאלה, הגולדן דלישס, גראני סמית' ולוליפופ האדום.