המתכון שלפניכם הוא שילוב בין תבשיל חם שמתפקד ממש כמו ארוחה בפני עצמה ובין סוג של סלט משביע שאפשר להגיש גם בטמפרטורת החדר.
בחרתי לקרוא לו פאייה, היא הצבעים, הטעמים והירקות הזכירו לי את אחד המאכלים הכי טעימים שיש מהמטבח הספרדי כשכאן הבורגול מחליף את האורז ותועפות הירק והתבלינים מחליפים את הטעם של הדגים או פירות הים שנהוג להשתמש בהם בגרסה הלא כשרה.
אם יש לכם בבית שורש כורכום, עכשיו זה ממש הזמן להשתמש בו, לא רק שתקבלו טעם עמוק ומיוחד אלא גם צבע משגע וריח שמזכיר ארצות רחוקות.
ואגב, לשורש כורכום יש מלא ערכים תזונתיים מעולים. אתם יכולים ללחוץ כאן על הלינק ולגלות בדיוק איזה.
פאייה בורגול וירקות
גרסה צמחונית, מאוזנת ובעיקר ממש ממש טעימה לתבשיל בורגול עם המון ירקות ותבלינים חמים שמזכירים ארצות רחוקות. מושלם גם כתוספת וגם כמנה עיקרית
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל לבן קלוף
- 2 גזרים לא קלופים
- 1 זוקיני ירוק או צהוב (או קישוא)
- 1/2 כוס אפונה ירוקה מופשרת (עדינה או רגילה)
- 1/4 כרובית
- 1/2 ס"מ שורש כורכום או 1/2 כפית אבקת כורכום
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פפריקה חריפה או מתוקה
- 1 כפית אבקת מרק בצל לא חובה אבל מוסיף
- 1 כוס בורגול
- 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
-
חותכים את הבצל, הגזרים והזוקיני לקוביות בגודל 1 ס"מ. מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים.
-
בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
-
מוסיפים גזר וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד שהגזר מתרכך.
-
מוסיפים זוקיני, אפונה וכרובית ומטגנים 2 דקות נוספות.
-
מוסיפים את התבלינים: כורכום, מלח, פפריקה ואבקת מרק בצל ומערבבים.
-
שופכים את המים והבורגול, מערבבים וסוגרים את הסיר.
-
מבשלים על הלהבה הכי נמוכה במשך 20 דקות או עד שהבורגול רך לגמרי.
הערות ושדרוגים
- 5 דקות לסיום אפשר להוסיף חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה או עירית.
- במקום גזרים אפשר בטטה אחת גדולה או 1 גזר ו-1 בטטה קטנה. ואפשר גם דלורית.
- למי שאוהב אפשר להוסיף בשלב הוספת הגזר גם גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות או עגבניות חתוכות לקוביות.
- במקום בורגול אפשר לשים אורז או קינואה או קוסקוס.
5 תגובות
האם את פשוט משתמשת בכרובית כמו שהיא מבלי להרתיח אותה כמה דקות בסיר נפרד?
אכן כן (אבל שוטפת ממש טוב)
הכנתי בדיוק לפי ההוראות, פרט להכפלת כמות המלח פי ארבע, והפפריקה פי שתיים, כי בתום הבישול היה תפל. אחרי התוספות התקבל תבשיל טעים, מאד עדין וממש לא מלוח. לא השתמשתי באבקת מרק – אולי מכאן המחסור במליחות.
כנראה שבגלל זה באמת. ובכל מקרה תמיד מעדיפה פחות מלח כי להוסיף תמיד אפשר <3 שיהיה סופ"ש מקסים!
תבשיל חביב ומאד עדין בטעמו. שמתי פי ארבע מלח ממה שמצוין במתכון ועדיין לא מספיק מלוח. אולי ניתן להעשיר את הטעם ע״י שימוש בציר ירקות או עוף במקום מים, או תוספת רסק עגבניות או שמיר?