מצרכים שיש תמיד בבית, הכנה מהירה ויש לכם גרסה מיוחד לפנקייקים שהפעם שילבתי בתוכם גם תפוחים ובננות שמביאים איתם מתיקות טבעית ונהדרת. אפשר להכין את הפנקייקים עם קמח לבן או קמח כוסמין (בהיר או מלא) ואפשר גם לשלב בינהם.
מושלם לארוחת בוקר בשבת והם נהדרים גם בהקפאה כך שאפשר להכין כמות גדולה בסופ"ש ולהנות מהם כל בוקר מחדש.
אגב, שימו לב שבכל הבלילה של הפנקייקים יש רק 3 כפות מייפל שזה מעט ביחס לכמות. אם זה לא מספיק מתוק בעינכם אפשר כמובן לזלף מייפל או דבש בהגשה.
פנקייק תפוחים ובננות מקמח כוסמין
פנקייקים מעולים מקמח כוסמין עם שדרוג של תפוחים שנותנים להם טעם ומרקם משגע וללא תוספת סוכר לבן - ארוחת בוקר מפנקת שילדים וגם המבוגרים אוהבים במיוחד.
מצרכים
- 1 בננה בשלה
- 2 תפוחים מסוג גאלה
- 1/4 כוס שמן קוקוס או חמאה מומסת
- 1 כוס חלב
- 2 ביצים L
- 3 כפות מייפל או סילאן
- 1 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין או לבן
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
אופן הכנה
-
מועכים את הבננה ומעבירים לקערה.
-
מגרדים את התפוח בפומפייה על החלק העבה ומוסיפים לבננה.
-
מוסיפים שמן קוקוס, חלב, ביצים ומייפל וטורפים.
-
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
-
מחממים מעט שמן קוקוס או חמאה במחבת ומטגנים בכל פעם 2 כפות גדושות מהבלילה.
-
הופכים לצד השני ומטגנים עד הזהבה קלה.
-
מגישים עם סירופ מייפל.
- הכנתם? אל תשכחו לצלם ולשתף בעמוד האינסטגרם או בעמוד הפייסבוק.
- אל תפספסו: עשרות מתכונים למתוקים טעימים וקצת יותר בריאים.
זני תפוחים
יש שלל זני תפוחים שניתן למצוא בשווקים בישראל. ביניהם תמצאו את הגאלה, הגולדן דלישס, גראני סמית' ולוליפופ האדום.