אני אוהבת מתכונים בלי פחמימות! הם מושלמים למי שרוצה לשמור על הגיזרה וגם למי שנמנע מגלוטן או שומר על תפריט פליאו. קציצות כרובית ללא קמח הן אחד המתכונים האהובים עלי. הקציצות יוצאות סופר רכות ועסיסיות מבפים ופריכות מבחוץ, וזמן ההכנה קצרצר.
קציצות הכרובית יכולות להיות מתכון פתיח לכל ארוחה, או נישנוש מושלם לרעב הקטן שתופס אותנו באמצע היום, הן גם מזון אצבעות מושלם לילדים. אני טיגנתי את הקציצות אבל אפשר גם לאפות אותן מבלי לפגוע בקריספיות של המעטפת והעסיסיות של בשר הקציצה, רק חשוב להכניס אותן לתנור שחומם מראש ולרסס בתרסיס שמן.
זמן ההכנה מהיר ממש, והן מתחסלות מהמחבת (או המגש) בשניות, כך שכדאי להכין מראש כמות כפולה ואפילו משולשת. והן גם נשמרות בכלי אטום במקרר לעד 3 ימים.
קציצות כרובית ללא קמח
מצרכים
- 1 ראש כרובית
- 2 ביצים L
- 3/4 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים דק)
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק או גבינה צהובה מגורדת
- 1/4 צרור עלי כוסברה או עירית או פיטרוזיליה
- 1/4 כפית אבקת שום
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
אופציה להגשה – רוטב יוגורט, שום ועירית
- 1 מיכל יוגורט טבעי
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף מיונז
- 1/3 צרור עירית
אופן הכנה
-
מגרדים את פרחי הכרובית על החלק העבה בפומפייה ליצירת פירורי כרובית שמזכירים אורז.
-
קוצצים דק את העירית או הכוסברה או הפיטרוזיליה.
-
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים.
-
עם ידיים רטובות או משומנות יוצרים כדורי בגודל פינג פונג מהתערובת, משתדלים להדק אותם היטב, ופוחסים מעט לצורת קציצה.
-
במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הקציצות עד הזהבה מ-2 הצדדים. בערך 3 דקות מכל צד ומגישים.
רוטב יוגורט, שום ועירית
-
פורסים את העירית לטבעות דקות.
-
מערבבים את כל המצרכים יחד ומגישים עם הקציצות.
2 תגובות
קציצות מעולות. החלפתי את הפרמזן בגבינת עיזים קשה
צריך לבשל את הכרובית קודם?