רוצים לתרגל יוגה, אבל לא יודעים מאיפה להתחיל? כך תוכלו לשלב את היוגה באורח החיים וליהנות מכל היתרונות שהיא מספקת.
יוגה היא פעילות גופנית אשר משלבת תרגול תנועה, נשימה ומודעות. הדגש והמיקוד בפעילות הוא על התודעה – ה-MIND. מקורה של היוגה לפני כ-5000 שנה בתרבות ההינדית. היא מאפשרת להתמודד עם קשיים פיזיים ונפשיים באמצעות תנוחות (אסאנות) מגוונות הפועלות על חלקי הגוף השונים.
קיימים מגוון של זרמים ביוגה, הנבדלים בגישה, במטרת התרגול ובאינטנסיביות שלו. המשותף לכל אחד מהזרמים – בכולם נמצאת היכולת המיטיבה של היוגה לשפר את התפקוד הגופני והנפשי שלנו.
החשיבות של יוגה באורח החיים המודרני
תרגול יוגה, כך מאמינים העוסקים בתחום, מיטיב עם כלל ההיבטים של גופנו: הפיזיים וגם הנפשיים. אלה רק חלקם של התפקודים אשר בהם עשוי לחול שיפור בעקבות תרגול עקבי:
- חיזוק שרירים, שיפור היציבה והגמישות
- בניית עצם ותפקוד יותר טוב של המפרקים
- שיפור תפקוד מערכת העיכול
- שיפור תפקוד מערכת העצבים
- שיפור תפקוד המוח
- הפחתת סטרס וחרדה
- שיפור הבריאות הנפשית
- חיזוק מערכת החיסון
כל כך הרבה יתרונות חשובים – אז איך הופכים את היוגה לחלק מהותי מאורח החיים שלנו?
איך לשלב יוגה באורח החיים
חשוב לזכור כי יוגה כשלעצמה היא אורח חיים, אשר מושם בו דגש על מודעות תזונתית, מודעות פיזית ומודעות נפשית. באמצעות אורח החיים היוגי ניתן לקבל כלים שיטיבו עם השגרה.
החלק הקשה ביותר באימון היוגה הוא…פריסת מזרון היוגה. להתחיל בתרגול יוגה ולהתמיד בו הם החלקים המאתגרים של שילוב יוגה באורח החיים. אז איך מאמצים את היוגה אל שגרת חיינו. הנה כמה רעיונות:
- איכות על פני כמות – ההבנה שאיכות התרגול חשובה אף יותר מכמות התרגול – היא הבסיס. כלומר, עדיף תרגול יוגה מדי יום לזמן קצר על פני תרגול חד פעמי של מספר שעות. גם רבע שעה של תרגול ביום עדיף על לא לתרגל כלל.
- לפני ארוחות – ניתן לתרגל יוגה בכל שעות היום, כאשר העדיפות היא לשעות הבוקר המוקדמות. לא משנה באיזו שעה תבחרו לתרגל – החליטו על שעה קבועה ונוחה והיצמדו אליה. קחו בחשבון שלא מומלץ לתרגל על בטן מלאה. תהליך העיכול מצריך אנרגיה רבה מהגוף ולכן המתינו כארבע שעות לאחר ארוחה אם בכוונתכם לתרגל.
- מינימום ציוד – היוגה דורשת מהמתרגל אך ורק מזרון. ניתן בתרגול מתקדם להוסיף כלים שונים, אך המזרון הוא כלי העבודה העיקרי שלכם. הוא קל במשקל ונוח לנשיאה, ולא צריך יותר ממנו כדי לתרגל בקביעות.
- תרגול מותאם – התאימו את סוג היוגה, ואופי האימון לפי מצבכם הגופני והאישי. בעיות רפואיות שונות מצריכות תרגול שונה. הקפידו לתרגל באופן מאוזן ולא לתרגל תרגול יתר אם גופכם אינו מוכן לכך.
ומה אוכלים אחרי אימון יוגה?
הנה הצעה לסלט אבוקדו ואצות פריכות שמלא בערכים תזונתיים מעולים