בצק פילו מתפצפץ בפה, אגוזים קראנצ'יים עטופים בקינמון, תפוח שמוסיף נקודות רכות ומתוקות ופיסטוקים שמעטרים כל ריבוע – אם טרם יצא לכם להכין בקלאווה בבית עכשיו זה ממש הזמן.
המראה היפהפה של הקינוח נוצר מחיתוך פשוט של קוביות אלכסוניות שחורצים בבצק ואת המילוי מכינים ממש בקלות על ידי ערבוב כל המצרכים בקערה.
במקור, מכינים את הבקלאווה עם גי (חמאה מזוקקת) ורבים גם מכינים עם שמן, אבל הפעם בחרנו להביא לכם גרסה חסכונית יותר בקלוריות שעושה שימוש בתרסיס שמן. גם בגזרת הסירופ צמצמנו מעט את כמות הסוכר מבלי לפגום בטעם.
שימו לב שניתן להכין את הבקלאווה עם שכבות של בצק בתחתית, מילוי באמצע ואז שוב שכבות בצק וניתן גם לשמן עלה פילו, לפזר את המילוי ולגלגל לרולדה. את הרולדה מניחים בתבנית בצורת ספירלה כך שנוצר עיגול מיוחד ומאוד מרשים שגם עוזר לאגוזים ולתפוח לא לברוח החוצה.
הכנתם? אל תשכחו לספר לנו איך יצא. מחכים לכם בעמוד האינסטגרם.
בקלאווה מבצק פילו עם אגוזים וקינמון
מתכון מעולה לבקלאווה מבצק פילו במילוי אגוזים, דבש, קינמון ותפוחים. קלה מאוד להכנה והכי טעימה שיש. והבונוס? היא ללא מוצרי חלב
מצרכים
- 6 עלי בצק פילו מופשרים על פי הוראות היצרן
- 3 כפות דבש
- 400 גרם אגוזים מכל סוג שאוהבים (הכי טוב מיקס)
- 2 כפות סוכר חום כהה או סוכר חום דמררה
- 1 תפוח מגן גרני סמיט או גאלה
- 1 כפית קינמון
- תרסיס שמן
לסירופ ולעיטור
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 2 כפות דבש
- 3/4 כוס מים
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 5 כפות פיסטוקים טחונים
אופן הכנה
-
טוחנים את האגוזים בפולסים במעבד מזון או בלנדר ומערבבים ביחד עם הסוכר, הקינמון והדבש.
-
מגרדים את התפוח על החלק העבה בפומפייה וסוחטים היטב מהנוזלים. מוסיפים לאגוזים ומערבבים היטב.
-
מתיזים תרסיס שמן על עלה פילו ומניחים בתוך תבנית עגולה או מלבנית את שאריות הבצק, במידה ויש, חותכים. מקפידים לכל הבצק יהיה משומן היטב.
-
מניחים 2 עלי פילו נוספים, משומנים כל אחד, על עלה הפילו בתבנית וחותכים את שאריות הבצק.
-
משטחים את האגוזים והתפוח על עלי הפילו בשכבה אחידה ומכסים ב-3 עלי פילו משומנים (משמנים כל עלה בנפרד).
-
מייצרים חיתוכים בחלק העליון ומקפידים לחתוך עד למטה. משמנים שוב עם תרסיס שמן כדי שהמאפה לא יתייבש.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 17-25 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב יפה.
-
בינתיים מביאים לרתיחה את כל מצרכי הסירופ, פרט לפיסטוקים, עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים מעט.
-
כשהבקלאווה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הסירופ, לאט לאט, עד שהיא שותה את כולו.
-
מפזרים תלוליות קטנות של פיסטוקים טחונים על כל ריבוע של בקלאווה ומצננים לפני ההגשה.