את אריאל המקסימה, שהגתה (וצילמה) את המתכון הזה, אני מכירה מהאינסטגרם. כמו הרבה מהחברים שלי בשנים האחרונות יוצא לי לפגוש לא מעט אנשים מוכשרים ברשתות החברתיות.
לפני כמה שבועות שוחחנו על החלום שלה להקים בלוג חדש, והנה, כמה שבועות אחר כך והבלוג המקסים שלה – בריאלי, שמתמחה בשילוב שבין קונדיטוריה ובריאות, יצא לאויר העולם.
אז לכבוד ההתחלה החדשה ביקשתי מאריאל שתלמד אתכם להכין קינוח שהוא גם טעים ומתוק אבל גם מאוזן ושפוי יותר. כזה שיש בו תפוחים, קמח כוסמין ושמן קוקוס אבל גם שוקולד (חשוב שיהיה מריר ואיכותי).
נהדר להכין את הבראוניז האלה בתקופת החגים, גם לארוחת ראש השנה וגם לסוכות, אבל כמובן שהם נהדרים גם בכל יום אחר בשנה.
לבלוג של אריאל – https://barieli.com/
בראוניז שוקולד ותפוחים עם קמח כוסמין
גרסה שפויה ומאוזנת יותר לבראוניז האהובים עם שוקולד משובח, תפוחים וקמח כוסמין. מושלם לילדים כפינוק מתוק, לארוחת החג או כשרוצים משהו מתוק ליד התה של הבוקר
מצרכים
- 135 גרם שמן קוקוס
- 220 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 3 ביצים L
- 150 גרם סוכר חום כהה (2/3 כוס)
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 100 גרם קמח כוסמין מלא (3/4 כוס)
- 1 תפוח קלוף
לעיטור
- 3/4 כוס אגוזי מלך
אופן הכנה
-
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
חותכים את התפוח הקלוף לקוביות קטנות.
-
ממיסים את השוקולד המריר עם שמן הקוקוס במיקרו, בזהירות לא לשרוף ועוצרים לערבב כל עשר שניות, עד שמגיעים לאיחוד והמסה מלאה.
-
מוסיפים את הביצים וטורפים עד לאיחוד.
-
בקערה נפרדת מערבבים, סוכר, קמח כוסמין מלא, אבקת אפיה וקורט מלח.
-
מערבבים את תערובות השוקולד והקמחים, רק עד איחוד, להקפיד על מינימום ערבוב.
-
מוסיפים את התפוח ומערבבים.
-
מעבירים לתבנית, קוצצים את האגוזים ומפזרים מלמעלה.
-
אופים ב-170 מעלות במשך 25-30 דקות עד שהבראוניז יציב בשוליים אך עדיין רך ורוטט במרכז.
אל תדאגו הוא מתייצב בחוץ.
-
מצננים לחלוטין ורק אז חותכים וזוללים.
1 תגובה
אפשר לשים במקום שמן קוקוס שמן קנולה?
האם אפשר לשים גם חמאה? ובאיזה כמות?