גאלט הוא בעצם סוג של טארט שקל יותר להכין. לא צריך לרדד את הבצק לצורה מסודרת ועגולה לגמרי, לא צריך להצמיד אותו לדפנות התבנית וגם לא לאפות אותו אפייה מקדימה. כל מה שצריך זה לערבל את כל המצרכים של הבצק, לרדד לכל צורה שיוצאת לכם ואז להניח בפנים את המילוי.
הפעם בחרתי להכין את הבצק עם קמח כוסמין עם מתיקות עדינה של דבש או מייפל ובפים מצפה לכם מילוי משגע של קרם שקדים, תפוחים עסיסיים ואוכמניות.
אל תפספסו: מתכון למאפינס תפוחים מקמח כוסמין.
גאלט תפוחים ואוכמניות
מצרכים
- 1 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין או לבן
- 4 כפות אבקת שקדים
- 1/2 כוס מים קרים
- 1 כף דבש או מייפל
- 30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למילוי ולעיטור
- 5 כפות חמאת שקדים
- 4 כפות שקדים טחונים
- 2 כפות קוקוס לבן
- 5 כפות מייפל
- 2 תפוחים מסוג גאלה או גרני סמית
- 1/2 כוס אוכמניות טריות או קפואות
- 1 ביצה להברשה
אופן הכנה
-
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכים הבצק ומערבלים עם וו גיטרה עד שנוצר בצק חלק. אם צריך מוסיפים 2 כפות מים. לשים מעט עם הידיים, משטחים למעין פיתה ועוטפים בניילון. מעבירים למקרר לרבע שעה.
-
בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים חמאת שקדים עם שקדים טחונים, קוקוס לבן ומייפל.
-
פורסים את התפוחים לפרוסות דקות מאוד. אפשר עם מנדולינה או עם סכין חדה.
-
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים, על נייר אפייה, למלבן או ריבוע או עיגול (לא קריטי) בעובי1/2 ס"מ.
-
מניחים במרכז הבצק את מילוי השקדים ומקפידים להשאיר שוליים של 5 ס"מ ללא מילוי.
-
מניחים את התפוחים על המילוי בצורת רעפים צפופה.
-
מפזרים מעל אוכמניות (לא חובה) ואפשר גם פטל או פרוסות פרי אחר שאוהבים כמו אפרסקים למשל(בעונה).
-
סוגרים את יתרת הבצק שמסביב על התפוחים ומברישים את הבצק בביצה. בשלב הזה אפשר לפזר על הביצה מעט סוכר דמררה.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהבצק זהוב. מגישים עם קרם פרש, שמנת חמוצה או גלידת וניל.
הכנתם? אל תשכחו לצלם ולשתף בעמוד האינסטגרם או בעמוד הפייסבוק.
- אל תפספסו: עשרות מתכונים למתוקים טעימים וקצת יותר בריאים.
-
זני תפוחים
יש שלל זני תפוחים שניתן למצוא בשווקים בישראל. ביניהם תמצאו את הגאלה, הגולדן דלישס, גראני סמית' ולוליפופ האדום.
כאן תמצאו הסברים על זני התפוחים השונים והשימושים שלהם במטבח.