פורים ממש עוד רגע כאן ועם כל הטירוף מסביב לא תמיד יש זמן לבלות שעות במטבח ולהכין אינספור סוגים של עוגיות ועוגות. וחוץ מזה, תראו לי עוד מתוק שנראה כל כך מרשים, שובה לב ומיוחד שגם מכינים ב-5 דקות וגם חסכוני בקלוריות ובתועפות סוכר כמו יתר הממתקים.
בעצם, כל מה שצריך כדי להכין את התפוחים המופלאים האלה, זה רק תפוחים טעימים (שהגיעו הישר מצרפת) וקצת שוקולד מריר שיכסה את החלק התחתון. מפה תוכלו להשתגע ולשחק – לעטר בקוקוס, בפולי קקאו (הם ממש בריאים), באגוזים קצוצים ובעצם בכל תוספת שאתם אוהבים.
בינינו, אם תחשבו על זה, יש בכל קינוח כזה תפוח אחד, שורה של שוקולד מריר וקצת קוקוס. יו!
ועזבו זה, תראו כמה שמחה הם מביאים. בעיקר אגב אם תעטפו כל תפוח בנפרד ותחברו אותם יחד למעין זר תפוחים מתוק.
קצת כמו התפוחים המסוכרים של פעם רק הרבה יותר טעימים ובלי לשבור את השיניים.
ואגב, במקום להכין מגשי ממתקים ענקיים לימי הולדת תכינו מגש גדול עם מלא תפוחים מצופים בשוקולד ותוספות – ואתם יכולים גם לשתף את הילדים בהכנה. אני בטוחה שהם יתאהבו בהם לפחות כמוני.
מאחלת לכם חג פורים שמח ומתוק ומחכה לראות איך יצאו תפוחי השוקולד שלכם.
תפוחים בציפוי שוקולד
תפוחים טעימים ומתוקים, שוקולד מריר ותוספות צבעוניות ויש לכם קינוח מיוחד על מקל שגונב את ההצגה בימי הולדת, במשלוח מנות או כנשנוש מתוק בין הארוחות
מצרכים
- 7 תפוחים מסוג גרני סמיט או גולדן או גאלה
- 300 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות שמן קוקוס או שמן אחר שיש לכם בבית
לעיטור (לבחירתכם):
- קוקוס לבן או קלוי
- בוטנים קצוצים
- פולי קקאו
- סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
-
שוטפים היטב את התפוחים במים חמים ומייבשים היטב שלא ישאר טיפה של מים. השטיפה הזאת נועה להוריד את שכבת השעווה הדקיקה שיש לרוב על תפוחים.
-
קוטמים את הגבעול של התפוח ומכניסים פנימה שיפוד או מקל כמו של סוכריות (להשיג בכל חנויות האפייה או היצירה). מעבירים למקפיא עד שמכינים את הציפוי.
-
בקערה שמתאימה למיקרו שמים שוקולד וממיסים בפולסים של 30 שניות עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק. חשוב שהקערה תהיה לפחות בגובה התפוח כדי שיהיה אפשר להכניס את התפוח פנימה והשוקולד יכסה את רובו.
-
מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים היטב. מצננים במשך 10 דקות ושוב מערבבים.
-
טובלים כל תפוח בשוקולד, נפטרים מעודפי שוקולד ומפזרים מסביב קוקוס או כל תוספת אחר שאוהבים.
-
מניחים את התפוחים, כשהמקל כלפי מעלה, על תבנית עם נייר אפייה ומצננים עד שהשוקולד מתקשה. מעבירים למקרר.
הערות ושדרוגים
- ישאר לכם מלא שוקולד מהמתכון הזה, מראש יש פה יותר כדי למלא את הקערה. את השוקולד שנשאר מעבירים למקרר, עטוף בניילון נצמד, וכשרוצים לצפות תפוחים או להוסיף שוקולד לעוגה, פשוט ממיסים שוב במיקרו.
- אל תוותרו על השמן, הוא זה שהופך את השוקולד לנוזלי יותר כדי שהתפוחים יצופו בשכבה דקה ולא עבה מדי והוא גם זה שעוזר לשוקולד להתייצב אחרי הקירור.
- בחורף אפשר לשמור את התפוחים מחוץ למקרר (לא בשמש כמובן). בקיץ שומרים אותם במקרר.