היא בריאה, מלאה בערכים תזונתיים, סופר טעימה וגם נורא קלה להכנה בבית.
ויש לה גם עוד בונוס – הטחינה מאוד מגוונת מבחינת התוספות שניתן להוסיף לה ובשנייה אחת היא יכולה להפוך מטחינה ורודה לצהובה, ממרח חלבה לממרח חריף עם עשבי תיבול. וגם אפשר לשמור אותה ימים ארוכים במקרר, בצנצנת סגורה ולהכין איתה ממרחים נהדרים או מטבלים לירקות.
הפעם בחרתי להראות לכם איך אפשר לקחת את הטחינה הגולמית ולהפוך אותה לא רק לצבעונית ויפהפיה אלא גם מאוד טעימה ובריאה. ותמסכו עלי, הממרחים האלה יקצרו מלא מחמאות אם תגישו אותם לאורחים או תביאו לפיקניק השנתי.
טחינה ורודה
טחינת סלק ורודה עם צבע עז שמושך את העין. הסלק מוסיף מתיקות טבעית ופיגמנט צבע דומיננטי שילדים (וגם מבוגרים) מאוד אוהבים. חשוב להשתמש בסלק טרי ולא בסלק שנמכר בוואקום כי יש לו הרבה פחות צבע והוא נוזלי יותר.
מצרכים
- 3 סלקים לא קלופים
- 1 כפית משחת קארי אדום לא חובה ואפשר גם ירוק
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס טחינה גולמית מלאה
- 3/4 כוס מים קרים
אופן הכנה
-
מבשלים את הסלקים בסיר מלא במים עד שהם רכים לגמרי. מצננים מעט וקולפים (עדיף עם כפפות או שקיות סנדביץ' על הידיים כדי שהידיים שלכם לא ישארו עם כתמים סגולים).
-
טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון עד שנוצרת טחינה סמיכה. אם רוצים אותה יותר דלילה מוסיפים עוד קצת מים ואם רוצים יותר סמיכה מוסיפים עוד קצת טחינה.
טחינה כתומה
טחינה כתומה עם מתיקות טבעית של בטטה וגזר שתחבב מאוד על ילדים ומבוגרים. מומלצת כמטבל לירקות או בתוך סנדביץ' עם עלים ירוקים מרירים כמו רוקט או אנדיב.
מצרכים
- בטטה קלופה
- 2 גזרים לא קלופים
- 1/4 כפית פפריקה חריפה או קארי אדום או צ'ילי גרוס
- 3/4 כוס טחינה גולמית מלאה
- 3/4 כוס מים קרים
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית כמון לא חובה
אופן הכנה
-
חותכים את הגזר והבטטה לקוביות (את הגזר מומלץ לחתוך קטן יותר כי לוקח לו יותר זמן להתבשל מהבטטה) ומבשלים עד ששני הירקות רכים. מסננים.
-
טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון עד שנוצרת טחינה סמיכה. אם רוצים אותה יותר דלילה מוסיפים עוד קצת מים ואם רוצים יותר סמיכה מוסיפים עוד קצת טחינה.
טחינה ירוקה
גרסה מיוחדת וקרמית במיוחד לטחינה ירוקה עם המון עזבי תיבול שמוסיפים טעם דומינני ואבוקדו שמעדן את הכל. מושלם בתוך סנדביץ' עם עגבניות מתקתקות וגבינת מוצרלה.
מצרכים
- 1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה או עירית
- 1 כוס עלי רוקט
- 1/2 אבוקדו רך ובשל
- 1/4 צילי ירוק טרי
- 3/4 כוס טחינה גולמית מלאה
- 3/4 כוס מים קרים
- 1/4 כפית מלח
אופן הכנה
-
טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון עד שנוצרת טחינה סמיכה. אם רוצים אותה יותר דלילה מוסיפים עוד קצת מים ואם רוצים יותר סמיכה מוסיפים עוד קצת טחינה.
טחינה צהובה
שילוב מנצח של בריאות וטונות ערכים תזונתיים - טחינה צהובה עם כורכום ומיץ תפוזים שמוסיף מתיקות עדינה. הכי טעים בתוך סנדביץ' עם ביצה קשה או כרוטב לסלט.
מצרכים
- 1 ס"מ שורש כורכום קלוף או כפית שטוחה אבקת כורכום
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
- 3/4 כוס טחינה גולמית
- 3/4 כוס מים קרים
- 1/4 כפית מלח
אופן הכנה
-
מגרדים את שורש הכורכום, על החלק הכי דק בפומפייה ומעבירים למעבד מזון.
-
מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים במעבד מזון עד שנוצרת טחינה סמיכה. אם רוצים אותה יותר דלילה מוסיפים עוד קצת מים ואם רוצים יותר סמיכה מוסיפים עוד קצת טחינה.
6 תגובות
מתכונים נפלאים רחלי. מככבים אצלי במטבח (זכרון יעקב)
ממש ממש שמחה לשמוע!
היי, לכמה זמן נשמר? ניתן להקפיא?
עדיף לא להקפיא. זה נשמר בערך שבוע וחצי אבל חשוב לא להכניס כלים מלוכלכים לתוך הצנצנת.
היי אפשר לשאול מאיפה הצנצנות?
ממקס סטוק 🙂