אם נסכם לרגע את שנת 2018 על הצלחת הבריאה שלכם, אפשר לומר שזו היתה שנתם של האבוקדו והבודהה בול. האבוקדו עשה מיתוג מחדש לפני מספר שנים כשעלה מקליפורניה וכיכב במנות בריאות שונות וכבר אז הכתירו אותו כנסיך הטרנדים הבריאותיים, אבל הרבה גרעינים הוצמחו מאז והיום אין ספק שהוא המלך הבלתי מעורער בצלחת. יעידו על כך מאות המנות הכוללות את הקסם הירוק הזה, ואפילו מסעדה שכל כולה אבוקדו.
ואילו הבודהה בול היה המוביל של עשרות מנות (וגם כמה דוכנים ומסעדות המוקדשים לו בלבד) בגרסאות שונות שלו – מלאות כל טוב של בריאות, ירקות, חלבונים מן הצומח ורטבים מעניינים. תענוג לכל מי שמחפש סלט קצת אחר ומעוניין לערבב אותו בעצמו.
ומה יקרה ב-2019?
מזונות מבוססי CBD – קנאבידיול
העניין מאחורי ה- CBD בעולם נראה הולך וגובר. ובעוד שהוא בהחלט לא תרופה, או סם, מחקרים שונים מעלים את האפשרות כי הוא הרכיב שבאמת עוזר לנו לבריאות ובזכות זה, החליטו להכניס אותו אלינו לאוכל. אז מה זה בכלל? ובכן CBD הוא אחד הרכיבים בצמח המריחואנה אבל הוא, לעומת חברו THC, לא מכיל את הרכיב הפסיכואקטיבי אבל כן מצליח לעזור בריפוי מחלות שונות. עד כה דווח כי הוא עשוי לעזור בקשיי הירדמות, חרדות ופוסט טראומה, בשיכוך כאבים, בתמיכה בטיפולי כימותרפיה וכן בבחילות והקאות. בין המוצרים המועשרים ב- CBD בעולם אפשר למצוא סוכריות, שוקולד, סודה ואפילו קפה.
וגם סוכריות גומי
תזונה קטוגנית
רגע אחרי שהתזונה הפליאוליטית שטפה אותנו, נוספה לה אחות כמעט זהה שהיא התזונה הקטוגנית. כבר זמן מה שמובן בעולם, כי המרדף אחרי הפחמימות הפשוטות חייב להסתיים, ומי שרוצה לעשות זאת, חותך לטובת תזונה קטוגנית או פלאוליטית. בתזונת קיטו (קיצור של קטוגנית), יש קיצוץ משמעותי בפחמימות, לצד הוצאתן הגורפת של פחמימות ריקות כמו קמח לבן, סוכר, פסטה. הרעיון הוא לאכול מזונות המורכבים ברובם משומן (הנה, גם כאן חוזר האבוקדו), עם אחוז חלבון לא קטן ואחוז פחמימות מינימלי, כך שהתזונה מתבססת על בשר, גבינות שמנות ושמנים מהצומח. כן, וירקות כמובן.
קציצות כרובית ללא קמח – בול לתזונת קיטו
התרחקות ממוצרי חלב
עד אמצע שנות ה-90, אכילת מוצרי חלב נחשבה לעניין בריא, אבל היום כמעצמה טבעונית, אנחנו כבר מבינים שיש דרך אחרת, ולמזלנו – גם היצרנים מבינים את זה. התחליפים שהורגלתם אליהם עד היום היו בעיקר חלב סויה או אורז ושקדים, אבל בשנה הקרובה תוכלו לראות חלב מזרעי פשתן, אגוזי מלך, חלב שיבולת שועל ואפילו חלב בננה! אם תבחרו באלו שאינם ממותקים ומועשר בסידן וויטמין D, זו גם דרך קלורית נמוכה שמחליפה שמנת בשייקים, קפה או דגני בוקר.
מזון מותסס
מזונות וחומרי גלם ייחודיים אך בריאים עושים את דרכם אלינו בשנים האחרונות מכל רחבי העולם כשהם מביאים אלינו מתרבויות האוכל השונות, אבל רק ב-2019 יגיע שיאו של המזון המותסס. בזכות המחקר הגובר על החשיבות של פרוביוטיקה לגופנו, המוצרים המותססים יכנסו יותר למעדניות, סופרמרקטים וגם למסעדות. החל מסוגי קימצ'י קוריאנים, אינג'ירה אתיופית המוכרת לנו, נאטו (שהיא סויה מותססת מיפן) ועוד.
2 תגובות
איככככככככסססס. לא להאמין שמחקתם את התגובה שלי עם התיקון לקיטו ופשוט תיקנתם טת מה שכתוב. אתר רציני היה אומר תודה רבה אנחנו מתקנים ומודה בטעות. שהיא בכלל לא גדולה ולא נוראית, רק מראה שקראתם על זה באינטרנט ולא בשום מקום אחר. זה אומר עליכם הרבה ואני לא חושבת שאני יכולה לבטוח בכל מה שתכתבו מעכשיו. אני מנחשת שלא תפרסמו את התגובה הזאת גם כי יש פה ביקורת עליכם. האמת נראה אתכם ואת היושר שלכם. אם אתם מפרסמים אני אתכם וממשיכה אתכם. אם לא אני מפיצה את זה לקהילת הקיטו שבארץ ונראה אם גם להם בא להפסיק לקרוא את האתר.
הי
לפעמים אנחנו טועים בכתוב ואנחנו מתקנים. וכן תמיד רוצים לקבל ביקורת, גם אם היא קשה.
בנוסף, שמחנו לדבר עם כמה אנשים מובילים מקהילת הקיטו בארץ שאמרו לנו שזה ממש בסדר לכתוב וגם לומר קטו (מלשון קטוגנים), ולא רק קיטו. אז לא מדובר רק בקריאה אינטרנטית.
מקווים שתמשיכי לקרוא אותנו.