אחד הדברים שאני הכי אוהבת זה מתכונים שמכינים בצ'יק. גם כי אין לי סבלנות לעמוד שעות ארוכות וגם כי לרוב אני מבשלת כשאני רעבה ואז הבטן מקרקרת ואני צריכה אוכל מהר 🙂
המתכון שלפניכם הוא אחד הגרסאות הקבועות שלי לארוחה שמכינים בתבנית אחת, בלי טיגונים ובלי בישול מקדים, ולרוב אני מכינה אותה עם אורז ועוף. הפעם, בעיקר כי לא היה לי בבית אורז, וגם כי רציתי משהו קצת יותר מזין, החלטתי להמיר את האורז בכוסמת ירוקה שכבר כמה שבועות אני תוהה מה לעשות איתה.
אל הכוסמת התווספו גזר, דלורית וסלרי שגם מוסיפים המון טעם ובריאות וגם נקודות רכות שמאווררות את הכוסמת.
אתם יכולים כמובן להמיר את הגזר בקישוא או זוקיני וגם להוסיף פרחי כרובית קטנים וקוביות בצל קטנטנות רק קחו בחשבון שהירקות לא מתבשלים מראש אלא רק בזמן האפייה אז חשוב לחתוך אותם לקוביות קטנות.
ואם אין לכם כוסמת? אין בעיה. אפשר להחליף באורז לבן או מלא, בורגול עבה, קוסקוס ואפילו פתיתים.
כוסמת ירוקה עם עוף בתנור
ארוחה שלמה בתבנית אחת - כוסמת ירוקה, רכה ומנוקדת בגזר ודלורית, עם עוף שנשאר רך בזכות הנוזלים שמקיפים אותו בזמן האפייה
מצרכים
- 3 כרעי עוף או כל חלק אחר שאוהבים
- 3 כפות שמן זית
- 1 גזר (לא קלוף)
- 1/2 דלורית או בטטה (קלופה)
- 3 שיני שום קלופות
- 1 גבעול סלרי עם או בלי העלים
- 1/4 צרור כוסברה
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 1 חבילה ערמונים מבשולים מגיע בשקית
- 1 כוס כוסמת ירוקה או חומה
- 2 כוסות מים רותחים
- 1/4 כפית ראס אל חנות או בהרט
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
-
מגרדים את הגזר והדלורית על החלק העבה בפומפייה ומעבירים לקערה גדולה.
-
קוצצים דק את השום ואת הסלרי (ממש לקוביות קטנות את הענף ולרצועות את העלים) ומוסיפים לקערה.
-
קוצצים גס את עשבי התיבול והערמונים ומוסיפים לקערה.
-
מוסיפים את הכוסמת, התבלינים ושמן הזית ומערבבים היטב.
-
מניחים את הכרעיים על תבנית מלבנית, בגודל 20X30, כשהצד של העור כלפי מעלה ומסביב מפזרים את תערובת הכוסמת עם הירקות.
-
שופכים מים רותחים כף שיכסו את הכוסמת (בערך 2 כוסות) ומכסים את התבנית עם רדיד אלומיניום כך שהוא יאטום לגמרי את התבנית מלמעלה.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.
-
מוציאים את רדיד האלומיניום וממשיכים לצלות בתנור עד שהעוף מתחיל להזהיב אבל לא מאוד. אם הכוסמת נראת לכם טיפה יבשה אפשר להוסיף עוד טיפה מים ובכל מקרה כדאי לערבב קצת אחרי שמורידים את רדיד האלומיניום כדי שהחלק העליון של הכוסמת לא יצלה מדי.
הערות ושדרוגים
- אפשר להוסיף לירקות (או להחליף) קישוא מגורד או פרחי כרובית קטנים.
- אפשר לשדרג עם אפונה עדינה, בערך 1/2 כוס.
- לא אוהבים כוסברה או פטרוזיליה? אפשר להשמיט או להמיר בעירית או בצל ירוק קצוץ דק מאוד.
- לא חייבים ערמונים אבל הם מוסיפים.
- במקום כוסמת ירוקה אפשר גם את החומה ואפשר להחליף גם באורז, בורגול עבה, קוסקוס או פתיתים.
- אוהבים קצת פיקנטיות? ניתן להוסיף 1/4 כפית פפריקה מתוקה ואפשר גם 1/4 כפית כורכום לאקסטרה צבע.
5 תגובות
מתכון מעולה! אם אני שמה פתיתים או אורז האם יחס המים והאפייה משתנים? תודה!
אותו יחס <3
יצא לי מעולההה תודה!!!
נראה מעולה, יש אפשרות להשתמש בחזה עוף במקום ?
כן, אבל עדיף חזה עוף שלם כדי שלא יתייבש בזמן האפייה