לחם מקמח כוסמין – כשבריאות וטעם משתלבים בצורה מופלאה
קמח כוסמין הוא זן קדום של חיטה והוא ידוע בערכים התזונתיים המעולים שלו כמו חלבונים, סיבים ומינרליים. בנוסף, הוא משפר את תהליך העיכול ותורם לתחושת שובע לאורך זמן.
ויש לו עוד בונוס נהדר – הקמח ניחן בטעם אגוזי עמוק, מעט מתקתק, שיוצא החוצה כשמכינים איתו מאפים ולחמים.
בשנים האחרונות, בעקבות מחקרים רבים שהתפרסמו על יתרונותיו, עלה קרנו של קמח כוסמין בבתים רבים והפעם בחרתי ללמד אתכם איך להכין איתו את הדבר הכי בסיסי ושימושי שיש – לחם! ולא סתם לחם, אלא לחם אוורירי ורך שמתאים במיוחד לסנדביצ'ים.
כל מה שאתם צריכים זה תבנית אינגליש קייק מברזל (בבקשה אל תשמשו בתבנית אלומיניום או נייר, היא לא תחזיק את הבצק הכבד שרוצה לתפוח ולהתפשט), קמח כוסמין ועוד כמה מצרכים שיש תמיד בבית.
ועוד דבר קטן – רוצה לספר לכם על פרויקט "חלה של אהבה", הבייבי החדש שלי – חוברת הכוללת 64 עמודים יפהפיים של מתכונים לחלות קלאסיות (כן, כולל חלת כוסמין אדירה), 12 סוגי קליעות מיוחדות עם תמונות של שלבי קליעה כדי שיצא לכם חלה וואו ועוד.
לחם מקמח כוסמין מלא
לשים, מתפיחים וקדימה לתנור - לחם מקמח כוסמין מלא שמכינים בקלות ושומרים במקפיא לכל רגע שרוצים להכין סנדביץ'
מצרכים
- 420 מ"ל מים פושרים 1 ו-3/4 כוסות
- 10 גרם שמרים יבשים 1 כף (או 30 גרם שמרים טריים)
- 3 כפות מייפל או סילאן או סוכר חום כהה
- 560 גרם קמח כוסמין מלא 4 כוסות
- 1/2 כוס שיבולת שועל דקה
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
אופן הכנה
-
בקערה מיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים ומייפל ומערבבים מעט עם כף. ממתינים 10 דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
-
מוסיפים קמח, שיבולת שועל, מלח ושמן זית ולשים במהירות איטית במשך 2 דקות ועוד 3 דקות על מהירות בינונית עד שנוצר בצק שנצמד לוו הלישה. הבצק צריך לצאת דביק.
-
משמנים מעט את הקערה עם תרסיס שמן ומכסים במגבת. מניחים לבצק להכפיל את נפחו. זה לוקח בערך 40 דקות בקיץ או שעה בחורף.
-
מורידים את נפח הבצק עם הידיים ויוצרים עיגול חלק יחסית בצד אחד. מותחים מעט לצורת אליפסה ומניחים בתוך תבנית אינגליש קייק גדולה מקומחת היטב. אפשר גם לשים מעט שיבולת שועל בתחתית התבנית.
-
מכסים ומניחים לבצק כמעט להכפיל את נפחו. בערך 20 דקות בקיץ או 40 דקות בחורף.
-
בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
-
אופים את הלחם במשך 25 דקות או עד שהוא מזהיב לגמרי. מוציאים מהתבנית ומחזירים לתנור, על הרשת של התנור, ואופים עוד 5-7 דקות עד שהחלק החיצוני פריך וזהוב מאוד.
-
השלב הזה חשוב כי הלחם נוטה להרטב בתחתית בזמן האפייה והאפייה השנייה מייבשת את האדים שנוצרו על הלחם.
-
פורסים רק אחרי שהלחם הצטנן לגמרי או במקרה ואתם יודעים שתאכלו הכל באותו יום אפשר לפרוס כשהלחם עוד חמים.
הערות ושדרוגים
- במקום קמח כוסמין מלא אפשר להשתמש בקמח מלא רגיל.
- במקום שיבולת שועל דקה אפשר גם עבה ואפשר גם לוותר.
- ניתן להוסיף לבצק 2 כפות זרעי פשתן.
- הלחם מעולה ביום האפייה ומומלץ לחתוך אותו לפרוסות ולהקפיא ביום שאחרי ולחמם בטוסטר.
- נשאר לכם קמח? הכינו איתו פשטידת ירקות נהדרת.
- צריכים מיקסר חדש? הכנתי לכם את המדריך המלא לבחירת מיקסר ביתי
34 תגובות
האם אפשר גם בלי שמרים?
בקרוב יעלה גם מתכון עם מחמצת, כאן ספציפית צריך שמרים.
נשמע מהמם!!
בשביל מה השיבולת שועל?
הכנתי היום. בדיוק עכשיו פרסתי לפרוסות. מתכון קל, מהיר ובהחלט טעים ?
מאוד אוהבת את המתכונים שלך רחלי
תודה גדולה! ממש שמחה שאהבת
יצא מעולה !!!! אפשר גם בתבנית אלומניום …לחלק ל 2
ממש ממש שמחה לשמוע!
הכנתי. ערבבתי קמח כוסמין עם קמח כוסמת. הוספתי כרעי חנייה. יצא פשוט מדהים. אני בדרך כלל לא איפה לחם.
תודה על המתכון.
איזה כיף!
היי רחלי נראה מעולה, אין לי מיקסר אבל יש אופה לחם, נראה לך שאפשר להכניס את הכל לתוך האופה ולתת לו לעבוד? תודה 🙂
לא ניסיתי אבל מאמינה שאפשר
יוצא מעולה! פשוט מושלם
מתכון מצוין. הפך להיות לחם הבית. פעם בשבוע מכינה שני לחמים פורסת ושמה בפריזר נהנים כל השבוע. תודה ❤
אפשר לחלק את הבצק ל 2 אינגלייש והאם לחם כוסמין משמין תודה
מתכון קל וטעים ,תודה רבה!
מחכה למחר בבוקר
אני יאפה ונראה מה יצא
ואווווו, מתכון מדהים בפשטות ההכנה וטעים ברמות על חלל!!
חייבת לומר שניסיתי לאחרונה כבר כמה מתכונים וזה היה הכי פשוט ויצא הכי טוב!!! איזה כיף
וואו! הלחם הכי טוב שהכנתי וטעמתי אי פעם בפער!
אפשר לדעתך לעשות את אותו המתכון גם עם קמח שיפון?
הלחם יוצא מעולה אבל החלק החיצוני מתפרק לי בעת החיתוך. כבר פעם שניה שזה קורה לי ואני מחכה שהוא יתקרר לגמרי… יש לך מושג למה זה קורה?
אפשר לעשות אותו עם פחות סוכר? מתוק מדי לטעמי
האם ניתן ללישה ידנית ?
האם ניתן התפחה במקרר ללילה ?
לישה ידנית אפשרי? מה לגבי התפחה במקרר ללילה?
פשוט מעולה. פרסנו הקפאנו וכל ארוחת בוקר השתדרגה
אחלה מתכון !פשוט וטעים! במקום מיקסר פשוט ערבבתי לאט עם כף, בפעם הראשונה נדבק לי לתבנית כי קשה לקמח אותה, אז בפעם השנייה שהכנתי שמתי נייר אפייה בתבנית והלחם יצא בקלות.
הכנתי את הלחם כבר 3 פעמים. בכל פעם יצא בול, מעולה. חייב לציין שהכמות מתאימה ל2 כיכרות אינגליש קייק ולא אחת.
הלחם טעים מאוד וממש כיף. מתכון מדוייק ונהדר. תודה!!!
לחם מעולה!התפחתי ליליה יצא מעולה
לחם טעים קל להכנה ומוצלח מאוד תודה על המתכון ממליצה בחום
שמתי דבש כי לא היה לי מייפל או סוכר חום, גם עובד.
ושמתי חלק קמח כוסמין וחלק מלא, גם עובד.
יצא מעולה 🙂 שומרת לי את המתכון
תודה על מתכון מעולה
אחלה מתכון טוב קל להכנה ולא מסובך. יצאו לי שתי ככרות לחם גבוהים וממש נהנתי מהם. תודה על המתכון. הולכת לאמת אותו
מתכון מעולה! הילדים שלי התאהבו בו, אז אני מראש מכפילה כמויות. אני פורסת ומקפיאה הכל בשקיות, וכל ערב מוציאה פרוסות.
אני כבר מכינה את הלחם הזה בקביעות למעלה משנה!!! והמתכון הזה מנצח כל מתכון אחר שניסיתי ללחם כוסמין! תודה רבה:))
וואו לחם אליפות .
תודה על מתכון טעים ורך יאמי.