בשנים האחרונות יצא לנו להיתקל בסוגים שונים של דיאטות הכוללות מעט מאוד פחמימות, ולפעמים גם ללא גלוטן, בין אם זו תזונת הפליאו, דיאטת 17 הימים, שיטת סיוון אופירי ועוד. כולן אומרות דברים דומים: הורידו את הפחמימות והגלוטן לרמה נמוכה מאוד, וכך הגוף לא יעלה את רמת הסוכר בגוף שוב ושוב ותוכלו לצאת ממעגל האכילה הבלתי נשלטת.
התזונה הקיטונית, שהיא המשכה הקצת יותר רציני של תזונת הפליאו, מתבססת על המחקרים השונים שהראו שבמקום שנכניס לגוף שלנו מזון כלשהו שלא יצליח להשאיר את הגוף שלנו מאוזן (והוא מורכב מהרבה פחמימות שבסופו של דבר יושבות בתאי שומן), כדאי להכניס מקורות מזון שהם בעיקר שומנים והם ישרפו את עצמם בצורה טובה יותר. אם אתם רוצים לקרוא עוד, יש כאן ממש כתבה שלמה על תזונה קיטונית.
הלחם הזה הוא גאוני, כי יש לו תחושה של לחם, הוא משביע אפילו יותר מלחם, והיתרון העיקרי שלו – אין בו אפילו טיפת גלוטן ולכן הוא טוב גם לסובלים מצליאק, גם לאלו המבקשים להוריד את רמת הפחמימות בגוף ואפילו למי שלפעמים רוצה להכין לחם מהיר בבית, כשהאורחים מגיעים. כך או כך, מדובר בתענוג מלא טעמים ומרקמים שנראה לי שלא תוכלו להפסיק להכין.
המתכון המופלא הוא של הילית סביר צידון, תזונאית המעבירה גם סדנאות תזונה ובישול קטוגניות שהסבירה לנו בצורה נהדרת את כל מה שצריך לדעת על תזונה קטוגנית.
ויש גם מתכונים נהדרים לממרחים המתאימים לתזונת הקיטו:
לחם שקדים קיטוני
לחם שקדים וגרעינים טעים ומשביע, בלי טיפת גלוטן וכמעט אפס פחמימות. תכינו כמות כפולה, כי הלחם הזה עומד להתחסל תוך שניה
מצרכים
- 200 גרם קמח שקדים
- 100 גרם פשתן טחון
- 100 גרם גרעיני דלעת
- 100 גרם צנוברים
- 1 כפית סודה לשתייה עדיף ללא אלומיניום
- 4 ביצים
- 180 מ"ל מים
אופן הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
בקערה אחת מערבבים את כל החומרים היבשים.
-
בקערה שניה מערבבים את כל החומרים הרטובים.
-
מאחדים את שתי התערובות ומערבבים. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומעבירים את התערובת לתבנית.
-
אופים כ-40 דקות, מצננים היטב ורק אז פורסים.
25 תגובות
היי
אשמח לדעת האם האפיה לא הורסת ומחמצנת את זרעי הפשתן המכילים אומגה 3 כלומר חומצת שומן מאוד לא יציבה בחימום
הילית, שהיא תזונאית הרבה שנים, מאמינה בחומרי הגלם ובתהליכים שהם עוברים. לכן לא היתה נותנת מתכון שאינו איכותי ולא תקין.
שלום אני ציליאקי ותודה אני אנסה אותו כל הכבוד להילית
שמחה מאוד לשמוע
הבוקר הכנתי את הלחם המדהים הזה. לפני כן קראתי את כל התגובות וולאורן ערכתי שינויים קלים. הוספתי כפית מלח, חצי כפית אבקת אפייה, כף סילאן טבעי, 1 כף שמן זית. אצלנו לא מתים על צנוברים אז החלפתי בגרעיני חמניה. יצא מעולה. לא דחוס, אוורירי ורך. טעים טעחם
הלחם פשוט טעים ושומר על ערכי הסוכר של בעלי יציבים
יש תחליף לביצים למי שאסור לו?
האם יש תחליף לביצים למי שאסור לו?
לא יצא לי להכין את הלחם הזה ללא ביצים. מבטיחה לעשות ניסויים.
יצא לחם מאד דחוס ונוקשה. הקצפת הביצים תעזור?
לא ניסיתי להקציף את הביצים אבל אולי שווה להוסיף עוד ביצה במידה והשתמשת בביצים קטנות, ולאפות בחום יותר נמוך. זה משתנה מאוד מתנור לתנור.
סוף סוף לחם טעים
טוב מאוד! יצא אוורירי וטוב.
חשוב לא לשכוח להוסיף מים וסודה לשתיה לעיסה. הייתי מוסיפה מעט מלח לאיזון טעמים.
יש תחליף לצנוברים??
אשר לתחליף ביצים, אפשר לנסות תפוח עץ מרוסק ו/או קשיו שהושרה במים כל הלילה ונטחן.
כמה קלוריות יש בפרוסה?
במילה אחת ״וואוו״ – יצא טעים פריך . פשוט נפלא!
עשיתי כרגע את הלחם שאלה לי אין מלח בלחם האם זאת טעות או כך צריך להיות
מתכון מעולה! תודה רבה!!
יצא מדהים מדהים מדהים! טעים ופריך. ויתרתי על הצנוברים והוספתי קצת מלח, לחם מצויין וכל הבית מריח מדהים
איזה כיף לשמוע! תודה רבה
יצא מעולה!!! אחרי חודשיים שהתעניתי עם לחם טחינה סוף סוף יצא טעם ומרקם של לחם, פשוט נהדר, תודה! ויתרתי על צנוברים, הוספתי גרעיני דלעת ושומשום וגם חצי כפית מלח, מושלם
אני בהלם כמה שזה טעים.
טעמתי כל כך בחשש וזה ממש טוב.
ויתרתי על כל הגרעינים והצנוברים
הוספתי מלח ומעט אגוזים
תודה
הלחם יצא מוששש רק שמכיל 5.5 גרם פחמימה לפרוסה
לא בדיוק קטוגני אם אוכלים 20 גרם פחמימה ליום מה פיספסתי ??
הכנתי היום אחרי שחברה המליצה, יצא פשוא מושששש.
ויתרתי על צ וברים, בכיכר אחת הוספתי גם גרעיני חמניה.
לשניהם הוספתי מלח ופשוט, לא מצליחה להפסיק לאכול ממנו…
תודה רבה