הוא החטיף המושלם, מלא ביתרונות תזונתיים ועשיר בויטמינים, והוא ידוע כמסייע אדיר לירידה במשקל. אנחנו לא מדברים על סלרי אלא על תפוח עץ. אבל גם לתפוח ישנם חלקים טובים, וטובים יותר. חלק, קולפים את התפוח וזורקים את הקליפה לפח. כנראה בגלל המרקם והטעם אבל גם בגלל חומרי ההדברה הפוטנציאליים או השעווה. אבל כדאי לדעת שיש כל כך הרבה יתרונות תזונתיים דווקא בקליפה, ויש דרכים להיפטר משאריות ההדברה והשעווה. אז קראו רגע לפני שאתם מחליטים.
האם כדאי לקלף תפוחים לפני אכילה או לא?
בזכות הסיבים
ישנם שני סוגי סיבים, מסיסים ובלתי מסיסים ואם תאכלו את קליפת התפוח תזכו ל-77% של סיבים בלתי מסיסים ואיכותיים יותר למערכת העיכול. הם המונעים עצירות, גורמים לכם להרגיש את תחושת המלאות ומונעים קפיצות של עליה בסוכר. בכל תפוח יש 3.7 גרם סיבים, כשרק מהקליפה של התפוח תוכלו להשיג 1.3 גרם סיבים. רק כדי לסבר את האוזן, אדם ממוצע זקוק לכ-25 גרם סיבים תזונתיים ביום.
בזכות הויטמינים
הקליפה מכילה כ -72% מכלל החומרים נוגדי חמצון ופלבנואידים, וכן ויטמין E וויטמין K האחראים על בניית העצם. הקליפה מכילה גם יותר מחצי מכמות הברזל וכן התפוח מייצר חומרים נוגדי חימצון הנקראים פלבנואידים (שבעצם מנטרלים מולקולות לא יציבות הנקראות רדיקלים חופשיים לפני שהן פוגעות בתאים בריאים). פלבנואידים עשויים גם למנוע מחלות לב וכלי דם ולעכב את הצמיחה של תאים סרטניים.
איך לשטוף תפוח בצורה הטובה ביותר?
במחקר שנעשה באוניברסיטת מסצ'וסטס נמצא שהדרך הטובה ביותר לשטוף תפוח היא השרייתו למשך מספר דקות במים עם סודה לשתיה, אבל אפילו מבצעי המחקר הודו שגם הם מסתפקים בשטיפת התפוח במי ברז בלבד.
בכל מקרה, מומלץ שלא לשטוף את התפוח עם סבון, מאחר וחומרים אלו נספגים בקליפת התפוח. בנוסף, לא מומלץ לשטוף תפוחים בקערה עם הרבה מים מאחר וחומרי ההדברה שנשטפים מהתפוח, מתערבבים במים ולא באמת יורדים ממנו. הסבון היחיד האפשרי לשטיפה הוא ממותגי נקיון אקולוגיים, ולאחר השימוש מומלץ לייבש את התפוח היטב במגבת בד או נייר.
ומה תוכלו להכין עם תפוחים?
לביבות תפוחים אפויות בתנור
אצבעות פילו במילוי תפוחים עם רוטב מייפל
שטרודל תפוחים מבצק פילו
זר מתוק – תפוחים בציפוי שוקולד והפתעות