כמו הרבה דברים טובים, הקאפקייקס האלה נולדו מטעות. טוב, לא בדיוק טעות, יותר כמו העדר ביצים במקרר בשילוב העובדה שאני משתדלת לשמור על כמות הקלוריות שאני צורכת בימים האחרונים.
כשהבנתי שאין ביצים בבית החלטתי להמיר אותם לבננה ורסק תפוחים, 2 מצרכים שביחד עם החומציות הטבעית של התפוזים והסודה לשתייה יוצרים ראקציה שמדמה את פעולת הביצה.
ואז, כשהוצאתי את השמן מהארון החלטתי ברגע האחרון להשמיט גם אותו. גם כי הבננה שמנונית וגם כי בעקבות המאפינס בננות שהעלתי לאחרונה לבלוג גיליתי שמאפים עם בננות נוטים להתרכך ולקבל לחות ורכות אחרי יום ולכן קיוויתי שהבננות תעשנה את העבודה גם כאן ולא יהיה צורך בשמן שעושה בדיוק את העבודה הזאת – מרכך ומותיר את המאפה לח.
מזל שמישהו שמע את תפילותיי ונענה להן כי הקאפקייקס התגלו כאחד הקינוחים הכי כיפיים, קלים להכנה ושוקולדיים.
רק 2 הערות חשובות:
– בגלל שיש כאן מעט מאוד סוכר, שמגיע בעיקר מהסילאן (יש לו מתיקות עדינה יחסית לסוכר), אני ממש מבקשת שלא תשמיטו את השוקולד צ'יפס. אתם יכולים לשים שוקולד מריר, בכל אחוז שאתם אוהבים, חתוך לקוביות גסות ואפילו שוקולד חלב. העיקר שלא תוותרו על התוספת הזאת. וכן, אפשר קצת להגדיל את הכמות (רק קחו בחשבון שאז זה כמובן יעלה קצת את הקלוריות).
– אם יש לכם אפשרות להשיג קקאו איכותי בבקשה עשו זאת. הוא באמת משנה את כל הטעם של הקאפקייקס. אבל גם אם לא, זאת ממש לא סיבה לא להכין אותם ?
יאללה, מספיק קשקשתי, שולחת אתכם להכין את העונג הזה ולגלות שלגמרי אפשר להתענג על קינוח טעים בלי יסורי מצפון.
מאפינס שוקולד ב-100 קלוריות
שוקולדיים, קלים מאוד להכנה וטעימים בטירוף - ולא תאמינו אבל יש בהם רק 100 קלוריות!
מצרכים
- 2 ו-1/2 בננות בשלות
- 1/3 כוס רסק תפוחים
- 1/4 כוס סילאן או מייפל (אפשרויות המרה וכמות קלוריות למטה בהערות)
- 1/2 כוס מיץ תפוזים (אפשרויות המרה וכמות קלוריות למטה בהערות)
- 4 כפות קקאו איכותי
- 1 כוס קמח לבן
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 80 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר חתוך גס
אופן הכנה
-
בקערה בינונית מועכים את הבננות היטב. לעומת עוגות בננה כאן חשוב למעוך אותן ממש טוב כדי שלא יראו אותן בקאפקייקס והוא יהיה שוקולדי.
-
מוסיפים רסק תפוחים, סילאן ומיץ תפוזים ומערבבים היטב עם המזלג.
-
מוסיפים קקאו, קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים היטב רק עד שהתערובת חלקה ולא יותר.
-
מוסיפים חצי מכמות השוקולד לתערובת ומערבבים.
-
מעבירים את התערובת למנז'טים (אני השתמשתי במנז'טים מסיליקון – הם מושלמים ממש ובגודל מעולה ואפשר לרכוש אותם כאן. במקרה הזה לא צריך לשמן ולא צריך עטרות נייר). חשוב למלא רק עד 3/4 גובה.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למררכז הקאפקייקס יוצא עם פירורים לחים. חשוב מאוד לא לאפות אותם מדי שלא יתייבשו.
הערות ושדרוגים
- במקום רסק תפוחים אפשר לשים טחינה או חמאת בוטנים או שקדיה. כמות הקלוריות תעלה ל-120 לקאפקייק.
- במקום סילאן אפשר לשים סוכר חום. כמות הקלוריות תרד ל-98 קלוריות לקאפקייק. ואפשר גם דבש אבל אז זה לא יהיה טבעוני.
- במקום קמח לבן ניתן להשתמש בקמח כוסמין או קמח שיבולת שועל (לגרסה נטולת גלוטן). כמות הקלוריות תשאר אותו דבר.
4 תגובות
הי. נראה נהדר
במה אפשר להמיר את מיץ התפוזים?
האם ניתן להכין כעוגה בחושה באינגליש קייק? כמה זמן אפיה?
תודה רבה
שלי
הי,
כתוב במתכון שניתן להמיר את המיץ תפוזים אבל לא כתוב במה…
תודה!
הי, אם אני בכל זאת רוצה להשתמש בביצים כיוון שאני לא אוהבת בננות, בכמה ביצים להשתמש?
כתוב, מוסיפים חצי מכמות השוקולד, מתיי מוסיפים את החצי השני?