מאפינס תפוחים אהובים עלי במיוחד – הם קלים מאוד להכנה, נהדרים גם יומיים אחרי ולרוב אני אוהבת להכין אותם בתבנית שקעים קטנה יחסית ואז יוצאים המון מאפינס שאפשר להקפיא ולהפשיר כשמתחשק קינוח או משהו טעים בין הארוחות.
כמות הסוכר פה יחסית קטנה ביחס לכמות המאפינס אבל גם אותה אפשר להוריד מעט אם התפוחים שבחרתם כבר די מתוקים. כך או כך אל תוותרו על הסוכר הבהיר/כהה כי הסוכר הוא חלק מחומרי הגלם שמייצבים את המאפינס.
נשארו לכם תפוחים? הנה מתכון נהדר לאצבעות פילו במילוי תפוחים.
מאפינס תפוחים מקמח כוסמין
מאפינס רכים עם תפוחים מקמח כוסמין. בלי הרבה סוכר ועם מתיקות שנשענת בעיקר על הפירות - הפינוק המושלם ביום סגריר
מצרכים
- 4 ביצים L
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר או כהה
- 4 כפות דבש או מייפל
- 1/2 כוס שמן רגיל או קוקוס
- 1/2 כוס מיץ תפוזים או קרם קוקוס
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית אבקת זנגביל לא חובה
- 2 כוסות קמח תופח או קמח כוסמין ושקית אבקת אפייה
- 3 תפוחים מזן גרני סמית
אופן הכנה
-
קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות.
-
בקערה גדולה שמם ביצים, סוכר, דבש, שמן ומיץ תפוזים וטורפים היטב.
-
מוסיפים קינמון, זנגביל וקמח תופח ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.
-
מוסיפים את התפוחים ומערבבים היטב.
-
מעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת היטב. אם רוצים, אפשר לפזר מעל שקדים פרוסים או פקאנים קצוצים.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
- הכנתם? אל תשכחו לצלם ולשתף בעמוד האינסטגרם או בעמוד הפייסבוק.
- אל תפספסו: עשרות מתכונים למתוקים טעימים וקצת יותר בריאים.
-
זני תפוחים
יש שלל זני תפוחים שניתן למצוא בשווקים בישראל. ביניהם תמצאו את הגאלה, הגולדן דלישס, גראני סמית' ולוליפופ האדום.
כאן תמצאו הסברים על זני התפוחים השונים והשימושים שלהם במטבח.
2 תגובות
אפשר קמח כוסמין מלא? ומהי הכמות? תודה!
אפשר. רק להוריד 3 כפות מהקמח במתכון