יש המון השלכות על משבר הקורונה, אבל יש אחד שמתרחש כמעט בכל הבתים – סאגת המטבח. שירים את היד מי שלא מבלה חצי מהזמן לצד המקרר, השיש או הכיריים.
השעמום, החרדות, הזמינות של הנשנושים והעובדה שצריך לבשל הרבה יותר מתמיד גורמים להמון אנשים (היי, אני בתוכם) לאכול הרבה יותר ממה שאנחנו רגילים.
אז הפעם הבאתי לכם ארוחה יותר שפויה. גם קלורית וגם בריאותית – עלים ירוקים, אפשר חסה ואפשר גם אנדיב או תרד, ביחד עם פרוסות של תפוח שגם מוסיף מתיקות וגם עסיס טעים, ומעליהם שקדים קלויים קראנצ'יים, קוביות סלמון נהדר ופלייקי ורוטב עדין שלא מכביד על הבטן.
אם חסר לכם ירק מסוים או שיש לכם ירק אחר, תמיד אפשר להחליף ולשחק. העיקר שיהיה קצת מתוק (ובריא), קצת ירוק ומרענן וקצת קראנצ'י.
לגבי הסלמון, אם אין לכם בבית וקצת קשה יותר לרדת עכשיו לסופר, אפשר להחליף בגבינה כחולה או חזה עוף/שניצל חתוך לרצועות.
- הכנתם? אל תשכחו להכנס לעמוד האינסטגרם לספר איך יצא לכם.
סלט חסה עם סלמון ברוטב ויניגרט
ארוחה מהירה ובריאה - סלט חסה עם פרוסות תפוחים, קוביות סלמון ושקדים קלויים. ויש גם רוטב ויניגרט מעולה וקליל
מצרכים
- 1 ראש חסה שטופה היטב
- 1 תפוח מזן גרני סמיט
- 1 ראש אנדיב או כוס עלי תרד
- 2 כפות שמן זית
- 400 גרם פילה סלמון טרי חתוך לקוביות בינוניות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 צנוניות - לא חובה
- 1/3 כוס פרוסות שקדים
לרוטב ויניגרט מהיר:
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון או תפוזים
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית מייפל או סילאן
אופן הכנה
-
קולים את השקדים על מחבת עד הזהבה ומצננים.
-
צורבים את קוביות הסלמון על מחבת פסים, עם שמן זית,ומתבלים במלח ופלפל שחור.
-
מפרקים את החסה ואנדיב לעלים וקורעים בצורה גסה.מניחים בקערה.
-
חותכים את התפוח והצנוניות, עם הקליפה, לפרוסות דקותומוסיפים לקערה.
-
מוסיפים את השקדים הקלויים.
-
מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומזלפים מעל.
הערות ושדרוגים
- אפשר להוסיף לסלט עירית קצוצה.
- אפשר לוותר על הסלמון או לשים במקומו גבינה כחולה שאוהבים. היא תשתלב מעולה עם התפוח.
- אפשר להוסיף לרוטב גם כף רוטב צ'ילי מתוק או 1/2 כפית חרדל חלק.