הסלט הקבוע בכל ארוחה חגיגית, זה שתמיד נגמר ראשון ותמיד קוצר מחמאות על אף קלות ההכנה שלו. כי בנינו, מה יותר טוב מעגבניות קטנות ומתקתקות, פציחות ומרעננות, עם צנוברים קלויים, גבינה מלוחה ועשירה וקיק קטן של חריפות מהצ'ילי.
הסלט הזה משתדך מעולה לארוחות חלביות אבל אין בעיה להשמיט ממנו את הגבינה ולהגיש אותו בארוחת שישי לצד חלה. רק אל תבואו אלי בטענות כשתטבלו את החלה במיץ שנותר בתחתית קערת הסלט ותגלו שמדובר באחד הביסים הטעימים שיש.
ואגב, אם נשארו לכם עגבניות אתם יכולים להכין גם סלט עגבניות חריף עם אפונת וואסבי.
סלט עגבניות עם בזיליקום וצנוברים
הסלט הכי אהוב בכל ארוחה - סלט עגבניות שרי עם צנוברים קלויים, בזיליקום וגבינת פטה מלוחה
מצרכים
- 25 עגבניות שרי בכל צבע שאוהבים
- 15 עלי בזיליקום
- 1/4 כוס צנוברים
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום או ירוק
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- מעט מלח
- 150 גרם גבינת פטה רכה
אופן הכנה
-
חוצים את העגבניות לחצי ומעבירים לקערה.
-
קורעים עם היד את עלי הבזיליקום ומוסיפים אותם לעגבניות.
-
במחבת חמה, ללא שמן, קולים את הצנוברים עד הזהבה קלה. מוסיפים לסלט.
-
פורסים את הצ'ילי לפרוסות דקות מאוד ומוסיפים גם אותן לסלט.
-
מזלפים מעל שמן זית ומיץ לימון, מניחים גושי גבינה ומערבבים בעדינות.
-
טועמים ורק אז מחליטים אם להוסיף עוד קצת מלח. קחו בחשבון שהגבינה מלוחה אז אין צורך לשים לפני שטועמים, מאוד תלוי כמה היא מלוחה.
הערות ושדרוגים
- במקום גבינת פטה (עדיף של המאירי) אפשר לשים גבינה בולגרית או קוביות גבינת חלומי שצורבים במחבת עם מעט שמן עד הזהבה מכל הצדדים.
- אפשר להוריד את הגבינה במידה ורוצים סלט ללא מוצרי חלב.
- במקום בזיליקום אפשר להשתמש בכוסברה או עירית.
- אפשר לשמור את הסלט, ללא הגבינה, כמה שעות במקרר ולהוסיף את הגבינה עד שעה לפני ההגשה.