אם אתם עוקבים אחרי המתכונים שלי אתם בטח יודעים כמה אני אוהבת קינואה. בשבוע שעבר אפילו פרסמתי כאן את המדריך להכנת קינואה בבית.
הפעם החלטתי לקחת את הקינואה האהובה, בגרסה הצבעונית שלה (אדומה, שחור ולבנה) ולשדך לה ירקות צבעוניים כמו בטטה ואבוקדו שרק הטבע יודע לייצר.
התקבל סלט שהוא גם בריא, גם מתפקד ממש כמו ארוחה – בטח אם תוסיפו לו טופו, גבינה או עוף, ואפשר אפילו לשמור אותו במקרר ולקחת יום למחרת לעבודה.
לי היה במקרה פילה דג שלא ידעתי מה לעשות איתו אז פשוט צרבתי אותו מ-2 הצדדים עם קצת שמן זית ואכלתי את הסלט ממש כמו תוספת.
ואני מקדימה תשובה לשאלה – אפשר להחליף פה כמעט את כל הירקות רק שמרו על נוסחה אחת. ירק אחד או שניים רך ומבושל (כמו הבטטה והאפונה כאן) ושאר הירקות יכולים להיות טריים רק חשוב לחתוך אותם בגודל אחיד ועדיף בגודל קטן כדי שכלך הירקות יערמו בתוך הכף.
רוצים עוד כמה רעיונות מעולים למתכונים עם קינואה?
קציצות קינואה אפויות עם ירקות בתנור
קינואה עם קישואים, תרד ושקדים קלויים
סלט קינואה עם בטטות ואבוקדו
סלט קינואה צבעוני ושמח עם קוביות בטטה רכות, אפונה עדינה, אבוקדו ועוד הפתעות. הסלט שיקצור הכי הרבה מחמאות מכולם ואפשר להגיש אותו גם כתוספת וגם כארוחה בפני עצמה
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס קינואה לבנה או מיקס צבעים
- 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
- 2 בטטות , קלופות
- 1 אבוקדו , בשל
- 1/2 כוס אפונה עדינה , מופשרת
- חופן עלי נענע
- חופן עלי כוסברה
- 1/4 כרוב סגול
- 4-5 צנוניות
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף מייפל או סילאן
- 1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
-
מטגנים את הקינואה בסיר רחב במשך דקה ומוסיפים את המים. סוגרים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה במשך 20 דקות. סוגרים את האש, משאירים את הסיר סגור למשך 10 דקות ורק אז פותחים ומערבבים מעט את הקינואה. פה בלינק תוכלו למצוא את "המדריך להכנת קינואה בבית".
-
חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1.5 ס"מ ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית עד ריכוך והזהבה. עוד אופציה היא לאפות את קוביות הבטטה בתנור שחומם ל-190 מעלות עד שהן רכות.
-
חותכים את האבוקדו לקוביות ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות מאוד.
-
חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
-
מערבבים את כל המצרכים (כן, אין צורך לבשל את האפונה היא כבר מוכנה – כל עוד משתמשים באפונה עדינה בלבד).
-
מזלפים מעל שמן זית, מלח, מיץ לימון וסילאן ומערבבים בעדינות. מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות ושדרוגים
- במקום בטטה אפשר להשתמש בכרובית, דלורית או קישואים. רק חשוב לרכך אותם קודם במחבת או בתנור.
- רוצים לשדרג? מפזרים מעל צנוברים, קשיו או שקדים פרוסים קלויים.
- אפשר להוסיף לסלט קוביות חזה עוף מוקפצות או טופו מוקפץ או גבינה בולגרית ואז יש לכם ממש ארוחה שלמה ומשביעה. אבל גם בלי תוספת הסלט הזה יכול לתפקד בקלות כארוחה.