את הסלט הזה, בגרסאות כאלה או אחרות, אני מכינה כבר שנים. יש משהו מדהים בשילוב בין הרכות והנקודות הקטנות של הקינואה לקראנצ'יות והרעננות של הירקות ועשבי התיבול. סלט שהוא ארוחה. כזה שלא מותיר את הבטן מלאה ומנופחת מדי.
בכל פעם שאני מכינה אותו אני קצת משנה ומגוונת. משדרגת עם אגוזים אחרים, מגישה אותו עם גבינת פטה או תלולית גדולה של קרם פרש ולפעמים גם מכינה לו רוטב אחר לגמרי עם חמאת בוטנים.
הפעם בחרתי לשדרג אותו עם תפוח! ולא סתם תפוח אלא גרני סמיט הירוק החמצמץ שממש עכשיו מגיע מצרפת (וישאר כאן במשך 4 חודשים בערך) והוא לא רק טעים ומוסיף גם מתיקות וגם חמיצות אלא בעיקר המון רעננות ועסיס שיוצא ממנו בביס.
בקיצור, חגיגה!
מתכון לסלט קינואה עם ירקות ופיצוחים
סלט קינואה מדהים עם ירקות צבעוניים, שקדים ופקאנים קלויים ורצועות תפוח דקות שמוסיפות המון טעם ומרקם
מצרכים
- 1 כוס קינואה לבנה לא מבושלת
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 2 מלפפונים קשים
- 1 גזר קלוף
- 1 צנון או 3 צנוניות
- 1/4 צרור עלי כוסברה
- 1/4 צרור עלי נענע
- 1 תפוח גרני סמיט
- 1/4 כוס פקאנים טבעיים
- 1/4 כוס שקדים פרוסים
- 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 לימון סחוט
- 1 כפית מייפל
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
-
בסיר רחב שמים שמן זית ומטגנים את הקינואה במשך 2
דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המים הרותחים והמלח ומערבבים. סוגרים את המכסה
ומבשלים על האש הכי קטנה במשך 20 דקות. מצננים ומעבירים לקערה. -
חותכים את המלפפונים, הגזר, התפוח והצנון למקלות
דקים. כמו שיותר דק ואחיד ככה הביס יהיה יותר טעים ולא תתקעו עם חתיכת גזר ענקית
בתוך המזלג. מעבירים לקערה עם הקינואה. -
על מחבת חמה, ללא שמן, קולים את הפקאנים והשקדים עד
הזהבה יפה. מוסיפים לקערה. -
קוצצים גס את עשבי התיבול ומוסיפים גם אותם לקערה.
-
מערבבים
את כל מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט, מערבבים ומגישים.
הערות ושדרוגים
- אפשר להוסיף לסלט גם רצועות דקות של זוקיני או סלק טריים. כן, זה מושלם!
- אפשר להוסיף לסלט כל אגוז קלוי שאוהבים. גם צנוברים יעבדו פה מדהים.
- במקום קינואה אפשר להכין עם בורגול עבה.
- רוצים לשדרג? מוסיפים גבינת פטה או קוביות חזה עוף צרובות או ירק מבושל כמו קוביות בטטה או פרחי כרובית מטוגנים או קוביות חציל מטוגנות.
- לא אוהבים כוסברה או נענע, אפשר להמיר בעירית.
1 תגובה
נראה אש! תודה רבה! כמה מים רותחים יש להוסיף לבישול הקינואה?