כשעובר עלי שבוע לא מאוזן מבחינה תזונתית אני מכינה סמודי. גם כי הוא מרגיע לי את הבטן וגם כי יש משהו במתיקות ובקרירות שלו שאוטומטית מורידים הילוך ולחץ. קצת כמו לאפס את הגוף.
את הסמודי שהבאתי לכם הפעם הכנתי ביחד עם אולגה, שהיא בלוגרית טבעונית וחברה שאני אוהבת במיוחד, ולא משנה כמה התרוצצנו בבית דקה קודם, ברגע שהסמודי הגיע התיישבנו על הרצפה ולכמה רגעים הכל היה שקט ורגוע יותר.
כמה כללים להכנת סמודי בבית
- חשוב להשתמש בבלנדר/מעבד מזון חזק, רק הם טוחנים את הפירות למרקם סמיך וחלק שמזכיר סורבה רך.
- מאוד חשוב להשתמש בפירות קפואים, לפחות הפירות הדומיננטיים שבסמודי. מה עושים? פשוט מקפיאים פירות קלופים בשקיות סנדביץ שיהיה תמיד במקפיא או קונים כבר קפוא. יש היום מלא אופציות במקפיאים של הסופרים. הסיבה היא שרק בעזרת הפירות הקפואים יצא לכם סמודי סמיך שהוא ממש ארוחה ולא שייק נוזלי.
- בננה בננה בננה. גם אם אתם לא מחסידי הפרי הצהוב, אני ממש ממליצה לכם להוסיף קצת בננה לסמודי שלכם (חשוב שתהיה קפואה). הבננה קרמית ואחרי הקפאה וטחינה היא הופכת ממש למרקם של גלידה. אם אתם פשוט אוהבים את הטעם שלה תוסיפו אליה פירות אחרים עם טעם חזק.
- חשוב לטעום את הסמודי אחרי הטחינה ולא להוסיף סתם ממתיקים (גם אם הם סבבה כמו מייפל למשל). רוב הפירות מאוד מתוקים ולא זקוקים לאקסטרה מתיקות. אם צריך, תמיד אפשר להוסיף תמר אחד או קצת מייפל/סילאן.
- נוזל – אפשר להשתמש במים מינרליים, מיץ פרי כמו תפוזים או חלב שאוהבים. הטעם כמובן ישתנה בהתאם. חלב מייצר סמודי סמיך יותר וגם קצת יותר כבד, מים מדגישים את הטעם הטבעי של הפירות ומיץ תפוזים מוסיף קצת חמיצות שמאזנת את המתיקות של הפירות. ולגבי הכמות? 1/2 מגובה הפירות יתן לכם מרקם סמיך וכיפי.
- אם אתם רוצים סמודי בריא יותר, זה הזמן להוסיף עלים ירוקים בזמן הטחינה. הם גם לא יורגשו בטעם וגם יוסיפו טונות בריאות. לי הפעם לא היה בבית אבל לגמרי אפשר להוסיף חופן עלי תרד, אורוגולה, רוקט, ספירולינה, קייל וכו.
- תוספות – כאן אתם יכולים לשחק כאוות נפשכם. מגרנולה ביתית או קנויה, שבבי קוקוס קלויים, אגוזים למינהם, פירות מיובשים, זרעים כמו צ'יה או גרעיני חמנייה וגם פירות טריים שמוסיפים מרקם נוסף.
- מומלץ מאוד לאכול את הסמודי מיד אחרי ההכנה. אז הוא במרקם הכי מוצלח – סמיך וקרמי. אחרי שעה הוא כבר יהפוך לשייק. לא שזה לא טעים, אבל לא לזה התכוון המשורר.
- אפשר להעביר את בלילת הסמודי לתבניות ארטיק, להקפיא ולהנות מארטיק מושלם.
- סמודי אוכלים בישיבה, בשקט, ברוגע. זה לא אוכל של על הדרך, זה אוכל שאוכלים לאט ומתענגים על כל ביס.
סמודי סופר פוד עם בננות, אוכמניות וזרעי צ'יה
קערה אחת של רוגע ואיזון לבטן ולנפש - סמודי בננות עם אוכמניות, קיווי, מיץ תפוזים ותוספות שהן הכי סופר פוד
זמן הכנה 5 דקותזמן הכנה כולל 5 דקותמנות 1 קערה משביעהמצרכים
- 1 בננה (קלופה, חתוכה לפרוסות וקפואה)
- 1/2 כוס אוכמניות קפואות
- 1 קיווי קלוף (תחליפים בהערות)
- 1/2 כוס מיץ תפוזים (מיץ מתפוז אחד)
- 1/2 כוס מים קרים
לתוספות
- 1 כפית זרעי צ'יה
- 1-2 כפות גוג'י ברי
- 1-2 כפות אוכמניות מיובשות (תחליפים בהערות)
אופן הכנה
-
במעבד מזון או בלנדר חזק שמים בננות קפואות, אוכמניות, קיווי חתוך לקוביות, מיץ תפוזים ומים וטוחנים למרקם חלק.
-
מעבירים לקערה עמוקה ומפזרים זרעי צ'יה, גוג'י ברי ואוכמניות. אוכלים מיד.
הערות ושדרוגים
- במקום אוכמניות אפשר פטל או דובדבנים ובכל מקרה חשוב שיהיו קפואים.
- במקום קיווי אפשר תפוח מכל סוג שאוהבים (עם או בלי קליפה). מה שכן, עדיף להשאר במקרה הזה עם פרי יחסית ניטרלי ולא מתוק מדי כי הבננה והאוכמניות מתוקים מספיק.
- אפשר להחליף את מיץ התפוזים במים או בחלב צמחי שאוהבים.
- במקום אוכמניות מיובשות אפשר לפזר שבבי קוקוס קלוי, גולדן ברי מיובש, גרנולה או כל תוספות אחרת שאוהבים.
- מומלץ לאכול את הסמודי מיד אחרי ההכנה אז הוא סמיך ובמרקם של סורבה רך.