מכירים את הרגע הזה באמצע היום כשמתחשק לכם משהו טעים אבל כזה שגם ישביע, גם יהיה בריא, גם יתן מענה לחשק המתוק וגם יהיה הכי קל להכנה? אז המתכון הזה הוא בדיוק כל אלה.
מכינים מראש צנצנת עם חמאת שקדים ביתית וכל מה שצריך לעשות כשרוצים משהו מתוק ובריא, משביע וכיפי, במהלך היום, זה למרוח מחמאת השקדים על פרוסת תפוח, לעטר בתוספות שיש בבית ולהנות.
למטה גם כתבתי לכם עוד רעיונות מה אפשר לעשות עם חמאת השקדים.
וגם, ממליצה לכם בחום לנסות את הסנדביץ' המיוחד הזה עם תפוחי גרני סמיט המעט חמצמצים כי הם משתלבים מעולה עם המתיקות של הממרח והתוספות.
סנדביץ' תפוחים עם חמאת שקדים ביתית
מתכון מעולה לחמאת שקדים ביתית - בריאה וטעימה יותר, שאפשר למרוח על לחם, בתוך עוגות, להוסיף לשייקים או להגיש בתוך סנדביץ' תפוחים
מצרכים
- 200 גרם שקדים טבעיים (לא קלויים)
- 1 כף מייפל
- 2 כפות שמן זית
- 3/4 כוס מים (לטחינה)
להגשה:
- 3 תפוחים מזן גרני סמיט
- גרנולה מכל סוג שאוהבים
אופציונלי:
- שוקולד צ'יפס
- חמוציות
- אוכמניות מיובשות
- זרעי צ'יה
- גוג'י ברי
אופן הכנה
-
משרים את השקדים בהרבה מים פושרים למשך הלילה.
-
בבוקר קולפים את הקליפה וטוחנים ביחד עם שאר המצרכים,
במעבד מזון, עד לקבלת ממרח במרקם שאוהבים – סבלנות זה לוקח כמה דקות עד שהשקדים
משחררים את השומן הטבעי שלהם ואז הממרח נעשה חלק יותר. מומלץ להתחיל עם 1/2 כוס מים
ולהוסיף במידת הצורך. -
חותכים את התפוחים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
(מוציאים את הגרעינים), מורחים מחמאת השקדים ומעטרים מעל בגרנולה ותוספות נוספות
שאוהבים כמו אוכמניות, שוקולד צ'יפס וכדומה. -
סוגרים עם פרוסת תפוח נוספת ומגישים.
הערות ושדרוגים
- לא חייבים להוסיף את הגרנולה אבל היא מאוד מוסיפה למרקם הקראנצ'י. אפשר להשתמש בכל גרנולה שיש לכם בבית.
- אפשר להשתמש בחמאת השקדים לעוגות, למריחה על לחם או להוסיף לשייקים.
- אפשר להוריד את המייפל בחמאת השקדים אבל הכמות הקטנה הזאת מוסיפה מתיקות עדינה שמאוד מחמיאה לשקדים המעט מרירים.
- רוצים לשדרג? מוסיפים לחמאת שקדים גם 1 כפית תמצית וניל איכותית.
-
זני תפוחים
יש שלל זני תפוחים שניתן למצוא בשווקים בישראל. ביניהם תמצאו את הגאלה, הגולדן דלישס, גראני סמית' ולוליפופ האדום.
כאן תמצאו הסברים על זני התפוחים השונים והשימושים שלהם במטבח.