הן משובצות בקוביות תפוחים מתקתקים ועסיסיים, יש בהן רק 1/4 כוס קמח לכל 20 העוגיות וגם קוקוס שמוסיף טעם מיוחד, והן בעיקר סופר קלות להכנה וטעימות ממש. כל מה שצריך זה לערבב את המצרכים, להניח תלוליות על תבנית תנור וזהו, 15-20 דקות מעכשיו ותקבלו עוגיות מדהימות שהכי כיף להגיש לצד תה או קפה.
אגב, כדי להכין את העוגיות האלה ללא גלוטן משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן ובקמח ללא גלוטן (הרב תכליתי יעשה פה עבודה מצוינת). אפשר גם להוסיף עוד תפוח למי שרוצה עוד עוגיות מבלי להוסיף עוד קמח.
- הכנתם? אל תשכחו לצלם ולשתף בעמוד האינסטגרם או בעמוד הפייסבוק.
- אל תפספסו: עשרות מתכונים למתוקים טעימים וקצת יותר בריאים.
עוגיות שיבולת שועל ותפוחים
מושלמות לצד התה או הקפה - עוגיות שיבולת שועל ותפוחים עם 1/4 כוס קמח בלבד! טעימות וסופר קלות להכנה
מצרכים
- 2 ביצים גודל L
- 1/4 כוס סוכר לבן או סוכר חום
- 2 כפות מייפל או סילאן
- 1/3 כוס שמן קוקוס
- 1 כוס שיבולת שועל עבה
- 1/4 כוס קמח לבן או כוסמין בהיר
- 1/4 כוס שקדים טחונים
- 3 כפות קוקוס
- 1 תפוח מזן גאלה
אופן הכנה
-
- קולפים את התפוח וחותכים לקוביות קטנות או מגרדים על החלק העבה של הפומפייה. מומלץ לסחוט מעט את הנוזלים אם מגרדים על פומפייה.
-
- בקערה בינונית שמים ביצים, סוכר, מייפל ושמן וטורפים היטב.
-
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
-
- מניחים תלוליות מהבלילה על תבנית תנור עם נייר אפייה. שימו לב: אם רוצים אותן יותר שטוחות כדאי לשטח כבר קודם כי הן לא משטחות הרבה בזמן האפייה.
-
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהעוגיות זהובות. מצננים ושומרים בצנצנת סגורה.