קראמבל הוא מסוג הקינוחים שהכי קל להכין. חותכים פירות שאוהבים, מפזרים מעל קראמבל שאפשר להכין אפילו עם הידיים ומכניסים לתנור. חצי שעה אחר כך ומהתנור יוצאת תבנית עם שכבות של עונג – מלא מיץ ועסיסיות בתחתית, פירורי בצק פריכים למעלה ואם תוסיפו גם גלידה תקבלו ביס מדהים שנע בין החום של הקראמבל לקור של הגלידה. בין הרכות של התפוחים לפריכות של הבצק.
הפעם, כדי להפוך את המתכון למאוזן ושפוי יותר קלורית, הקמח הלבן הוחלף בקמח כוסמין מלא והסוכר הלבן פינה את מקומו לסוכר קנים או קוקוס. אתם כמובן יכולים להשתמש גם בסוכר חום או לבן.
אגב, תפוחים מסוג גאלה מאזנים מאוד את המתיקות של הסוכר והגלידה בגלל החמיצות הטבעית שלהם.
קראמבל תפוחים עם גלידת וניל (מקמח כוסמין מלא)
קוביות רכות, עסיסיות ומתוקות של תפוחים חמים ומעליהם קראמבל שיבולת שועל פריך וכיפי. מגישים עם גלידת וניל ונהנים מכל ביס
מצרכים
- 6 תפוחים מזן גרני סמיט
- 4 כפות סוכר קנים או סוכר קוקוס קו סוכר חום או סוכר לבן
- 1/2 כפית קינמון
מצרכים לקראמבל:
- 1 ו-2/3 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1/3 כוס אגוזים מכל סוג שאוהבים
- 1/3 כוס סוכר קנים או סוכר קוקוס קו סוכר חום או סוכר לבן
- 140 גרם חמאה קרה או 120 גרם שמן קוקוס
אופן הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה.
-
מפזרים מעל התפוחים סוכר וקינמון ומערבבים. מעבירים לתבנית בקוטר 22 או תבנית מלבנית.
-
קוצצים גס את האגוזים.
-
במעבד מזון (או קערת מקיסר עם וו גיטרה) שמים את כל מצרכי הקראמבל ומעבדים רק עד ליצירת פירורים קטנים של בצק. עוצרים ברגע שהנוצרים פירורי בצק כדי שלא יווצר גוש בצק אחד.
-
מפזרים את הקראמבל מעל התפוחים ואופים במשך 35-45 דקות או עד שהקראמבל זהוב והתפוחים מגירים נוזלים ומבעבעים מלמטה.
-
מגישים חם, מומלץ בתוספת גלידת וניל אבל לא חייבים.
הערות ושדרוגים
- ניתן להחליף את סוכר הקנים בכל סוכר אחר כמו סוכר לבן, סוכר חום או סוכר קוקוס.
- אם אין מעבד מזון ניתן להכין את הבצק בתנועת פירור עם הידיים או עם מיקסר עם וו גיטרה.
- הקראמבל במיטבו ברגע ההכנה אך ניתן לשמור עד 4 ימים בכלי סגור במקרר.
- אפשר להחליף את אגוזי המלך בכל אגוז שאתם אוהבים.
1 תגובה
מתכון מצוין! הכנתי כמה פעמים ויצא פשוט מעולה!