אין בהם גלוטן, גם לא מוצרי חלב או ביצים ואפשר לגוון עם התבלינים ולשדרג את הטעם שלהם בכל פעם מחדש – הכירו את הקרקרים שיהפכו לדיירי קבע בצנצנת במטבח שלכם.
אני אוהבת לאכול אותם ככה לבד אבל אפשר להגיש אותם גם עם מטבלים כמו טחינה, יוגורט (טבעוני או חלבי), פסטו, ממרח עגבניות מיובשות ובכלל – כל ממרח מלוח שאתם אוהבים.
במידה ואתם מארחים, וגם אם לא, אפשר להכין אותם כפסים ארוכים ולהגיש לצידם ירקות חתוכים ממש כמו שמגישים גריסיני.
אל תפספסו – ממרחים שמשתדכים מעולה עם הקרקרים:
טחינת סלק
מתכון לממרח שקדים וקישואים
טחינה ב-3 צבעים
קרקרים מקמח עדשים כתומות
קרקרים מקמח עדשים כתומות - בלי גלוטן, בלי חלב ובלי ביצים אבל עם טונות של טעם ופריכות משגעת. תתכוננו להתמכר ולהכין אותם שוב ושוב
מצרכים
- 3/4 כוס קמח עדשים כתומות
- 1/2 כוס שקדים טחונים דק
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית טימין מיובש
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 3/4 כפית מלח
- 2 כפיות זרעי פשתן
- 1 כפית זרעי צ'יה
- 3 כפות שומשום
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כוס מים יתכן שתצטרכו 1/3 כוס
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה
-
מערבלים בקערה מיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים היבשים כל המצרכים פרט לשמן ולמים).
-
מוסיפים את השמן והמים ומערבלים עד שנוצר בצק.
-
מניחים על השיש נייר אפייה, מעליו את הבצק ומעליו עוד נייר אפייה.
-
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. כמה שיותר דק יותר טעים בעיני.
-
חותכים את הבצק לריבועים או מלבנים בעזרת סכין גדולה חדה או גלגלת פיצה.
-
מעבירים את נייר האפייה, בזהירות, לתבנית תנור ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-30 דקות. הקרקרים מתייצבים בקירור.
הערות ושדרוגים
- אם הבצק דביק אפשר להוסיף עוד קצת קמח עדשים ואם הוא יבש ואתם לא מצליחים לרדד, לרוב בגלל הטמפרטורה בחוץ, פשוט תוסיפו עוד 1-2 כפות מים או שמן.
- אפשר לשנות ולגוון עם התבלינים ולהוסיף קצת פפריקה חריפה, רוזמרין קצוץ דק, זרעי כוסברה טחונים גס, שומשום שחור ועוד.
23 תגובות
ניראה מדהים, אך איכן רוכשים קמח עדשים?
עירית, אפשר למצוא קמח עדשים בכל חנות טבע, וגם בסופרים גדולים
יוצא מושלם!
היי
האם אפשר להמיר את קמח העדשים בקמח דל פחמימות?? פסיליום, קמח קוקוס, שקדים??
תודה רבה
שירלי, אפשר להמיר את קמח העדשים בקמח שקדים. את שאר הקמחים לא ניסינו. מבטיחים לעשות נסיונות בקרוב ולעדכן
האם אפשר ללוש במעבד מזוןעם וו לישה מפלסטיק/פלדה או ביד למי שאין מיקסר?
אפשרי
ואם הפשתן יהיה טחון, כמה לשים?
אותה כמות
היי, קרקר מושלם ,עשיתי פעמיים מקמח עדשים ובפעם השלישית עשיתי עם קמח קינואה יצא ממש טעים.
היי,אפשר לטחון עדשים פשוט לקבלת קמח עדשים?
שוטפים את העדשים היטב, קולים על מחבת יבשה עד שהעדשים מתייבשות לחלוטין ורק אז טוחנים
5 כוכבים ללא ספק.
מהמם,טעים,מפעם לפעם יוצא לי מוצלח יותר.
הנכד בן השנתיים מטורף על זה,כל מי שטעם ביקש שאכין.
תודה למתכון הנהדר.נחטף במהירות.
היי,
האם אפשר לעשות רק עם קמח עדשים במקום גם שקדים?
או מה אפשר לשים במקום חצי כוס שקדים טחונים דק?
אפשר רק קמח עדשים
האם אפשר להחליף את הסודה לשתייה באבקת אפייה?
לא. השימוש שלהם הוא שונה. אבקת האפייה תתפיח את הקרקרים, ואנחנו דווקא רוצים אותם שטוחים
פשוט מאוד להכנה. יצא טעים!! מתכון נהדר!?
השתמשתי רק בקמח עדשים (גם במקום הקמח שקדים). את הפשתן והשומשום טחנתי. במקום צ'יה שמתי טחינה גולמית באותה כמות. במקום אבקת שום שמתי אבקת צ'ילי.
רק מה, להיות עם יד על הדופק לגבי זמני האפיה, הוצאתי לאחר 20 דקות והן היו על גבול הכמעט שרוף.
הקרקרים יצאו קצת מר. מה יכולה להיות הסיבה?
ואוו הקרקרים יצאו כלכך טעימים!אין ספק שהם הפכו לדייר קבוע בצנצבת שלי:)
תודה על המתכון!!
שלום
האם ניתן לוותר על הסודה לשתייה???מה תפקידו?
האם אפשר להחליף את קמח העדשים הקמח חומוס?
קרקרים ממש טעימים ???