עד לא מזמן, המתכון הזה היה אחד הסודות שלי. לא כי יש בו משהו מיוחד או סוד גדול, אלא בעיקר כי זה היה הקינוח שלי כשרציתי משהו מתוק בלי תועפות קלוריות. וגם בלי סוכר! (כן, זה אפשרי, כתבתי בהערות איך) ותמיד הרגיש לי מוזר לפרסם מתכון שהוא בעיקר חיתוך, גלגול ולתנור.
אם להודות על האמת, יש בו רק 3 מצרכים – בצק פילו, תפוחים וסוכר או קינמון. כי לרוב אני לא מוסיפה צימוקים וגם לא אגוזים, אבל הפעם החלטתי לשדרג קצת.
במקור, מכינים את השטרודל מבצק ביתי שמרדדים דק דק ומורחים עליו חמאה בנדיבות. לי לעומת זאת, אין סבלנות גדולה מדי לרידודים ואיפה שאני יכולה להתקמצן בשומן אני עושה את זה. בכל זאת צריכה תירוץ למה אכלתי שוקולד היום 🙂
אז אם אתם שומרים על המשקל אפשר לגמרי לוותר על האגוזים והחמוציות/צימוקים ואם אתם שומרים על סוכר אפשר להוריד גם אותו. התפוחים מתוקים וטעימים גם בלעדיו.
ואפרופו תפוחים, ממש ממליצה לכם להשתמש בזן גולדן (הצהוב) שמיובא לארץ מצרפת הוא גם מתקתק יותר מאחיו הגרני סמיט (הירוק) וגם פחות מגיר נוזלים כמו הגאלה (האדום). אבל כמובן שאין בעיה להחליף לכל סוג תפוח ואפילו לשלב. מקסימום יצא לכם ביס קצת חמוץ וקצת מתקתק.
מחכה לראות איך יצא לכם <3
אל תפספסו:
מתכון לבלינצ'ס מקמח כוסמין במילוי תפוחים מקורמלים
מתכון לסלט שורשים צבעוני עם בוטנים
9 סיבות לאכול תפוח כל יום
שטרודל תפוחים מבצק פילו
שטרודל תפוחים מושלם מבצק פילו - בלי מוצרי חלב, כמעט בלי סוכר ושומן וממצרכים שיש תמיד בבית. 10 דקות עבודה גג וזה בתנור
מצרכים
- 3 עלי בצק פילו מופשר על פי הוראות היצרן
- 5 תפוחים עדיף מסוג גולדן
- 3 כפות סוכר חום דמררה (או כל סוכר אחר שמעדיפים)
- 3/4 כפית קינמון (אפשר גם פחות)
- 1/3 כוס צימוקים (או גולדן ברי או חמוציות)
- 1/3 כוס אגוזים טחונים (מכל סוג שאוהבים - ואפשר גם פירורי לחם במקום)
אופן הכנה
-
מניחים עלה פילו על נייר אפייה (שאותו מניחים על השיש – זה יעזור לכם להרים את השטרודל) ומתיזים תרסיס שמן על כל הבצק. מניחים מעליו עוד עלה ושוב משמנים. חוזרים על הפעולה גם עם העלה השלישי.
-
קולפים את התפוחים וחותכים לרבעים ואותם חותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. אפשר גם קוביות אבל חשוב שלא יהיו גדולים מדי כי השטרודל נאפה מאוד מהר ואין לתפוחים הרבה זמן להתרכך. מעבירים לקערה.
-
מפזרים סוכר וקינמון על התפוחים ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומערבבים.
-
מניחים את כל כמות התפוחים בתחתית הבצק המשומן – בחלק הרחב (זה יוצא הר של תפוחים וזה בסדר) מקפידים להשאיר 3 ס"מ לפחות בצדדים כי כשמגלגלים התפוחים רוצים קצת לברוח.
-
מגלגלים לגליל הדוק, נעזרים בנייר האפייה כדי לגלגל, וסוגרים מעט את צידי הבצק כלפי פנים. מתיזים תרסיס שמן בנדיבות על כל הבצק למעלה ובצדדים.
-
מעבירים את נייר האפייה עם השטרודל לתבנית תנור ואופים ב-180 מעלות במשך 20 דקות בערך או עד שהשטרודל זהוב לגמרי.
-
מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
הערות ושדרוגים
- רוצים לשדרג? מוסיפים לתפוחים מעט גרידת לימון ו/או 1 כפית תמצית וניל.
- אפשר להגיש את השטרודל בטמפרטורת החדר או לחמם קצת בתנור לפני ההגשה.
- עם מה מגישים? אפשר ככה לבד, זה מושלם. ואפשר גם עם גלידת וניל, קרם פרש, שמנת חמוצה, קצפת או כל אופציה אחרת שאוהבים. אם רוצים להשאיר את זה טבעוני כמובן שאפשר להשתמש במוצרים ללא חלב.
- ואם רוצים ללא סוכר? אפשר! פשוט ממירים את הסוכר החום בכף אחת של ממתיק ללא סוכר כמו סוכרלוז למשל ואפשר גם לוותר לגמרי. התפוחים מתוקים גם בלי הסוכר. עוד אופציה היא להפחית את כמות הסוכר לכף אחת בלבד לכל השטרודל.
- במקום תרסיס שמן אפשר להשתמש בשמן עם מברשת.