כשמגיע שבוע שאני מרגישה שקצת הגזמתי בו, כזה שאכלתי הרבה מעבר למה שהגוף צריך ורוצה, אני משתדלת לאזן עם אוכל שמנקה את הבטן. לרוב כזה שיש בו לא מעט ירקות וגם קטניות שעושות לי ממש טוב בנשמה.
בכלל, עדשים אהובות עלי מאוד ואני משלבת אותן בהמון מאכלים. גם כי הן טעימות כמובן אבל גם כי מאוד קל להכין אותן בבית והן סופר מגוונות מבחינת השימושים שלהן.
הפעם בחרתי להשתמש בעדשים צהובות, שהן יציבות יותר ויש להן יותר "בשר" ולשלב איתן גם עדשים כתומות שהופכות די מהר לרכות מאוד ומסמיכות את התבשיל. גם הטעם שלהן עדין יותר ולכן הפעם הן מאוד חשובות כדי לעדן קצת את הטעמים והמרקם.
את התבשיל הזה הכי טעים להגיש לצד אורז לבן, דביק או רגיל, ולפזר מעל תועפות של עלי כוסברה.
עוד מנות עדשים שעושות לי נעים בבטן:
קרקרים מקמח עדשים כתומות (ללא גלוטן וטבעוני)
מרק עדשים כתומות הכי טעים בעולם
פלפלים במילוי אורז פרא עם עדשים כתומות ודלורית
תבשיל דאל עם עדשים צהובות וכתומות
תבשיל דאל סמיך, משביע ובריא עם עדשים צהובות וכתומות, קארי מיוחד וניחוח שמזכיר ארצות מסקרנות. אורז לבן ליד ותרגישו איך הבטן אומרת לכם תודה
מצרכים
- 2 כפות שמן
- 1/2 כפית גרגירי כוסברה
- 8 שיני שום , קלופות
- 1 בצל לבן , קלוף
- 2 ענפי סלרי
- 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי או 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
- 1 כף משחת קארי מאסאמן או קארי ירוק/אדום
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כוס עדשים צהובות
- 1/2 כוס עדשים כתומות
- 1 כפית מלח
- 1/3 צרור עלי כוסברה
אופן הכנה
-
כותשים את גרגירי הכוסברה בעלי ומכתש או בבלנדר או מבקשים מהמוכר בחנות תבלינים. אם אין, אפשר להכניס את גרגירי הכוסברה לשקית ולדפוק עליהן עם מערוך או פטיש של שניצלים.
-
קוצצים את השום, הבצל וענפי הסלרי לקוביות קטנות ומגרדים את הג'ינג'ר על החלק הדק בפומפייה.
-
בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים במשך 5 דקות בצל, שום, ג'ינג'ר, גרגירי כוסברה שבורים וסלרי. מערבבים כל הזמן.
-
מוסיפים משחת קארי וכורכום ומערבבים במשך דקה. לא מוסיפים מלח עד שהעדשים לא מוכנות. הוא מאריך משמעותית את זמן הבישול.
-
מוסיפים את 2 סוגי העדשים ומכסים במים רותחים בגובה 3-5 ס"מ מעל העדשים.
-
מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים רכות. מתבלים במלח. מומלץ לבדוק אחרי חצי שעה אם צריך עוד נוזלים (חשוב לשים מים רותחים ולא קרים). קחו גם בחשבון שהתבשיל ממש להסמיך גם אחרי שהאש כתבה אז עדיף שיהיה קצת יותר רטוב ממה שרציתם לפני שאתם סוגרים את האש.
-
מפזרים עלי כוסברה ומגישים.
הערות ושדרוגים
- אם אין גרגירי כוסברה אפשר לוותר. ואגב, ממש ממש אין להם טעם של כוסברה.
- קארי מאסאמן הוא קארי מהאזור המוסלמי ולכן יש בו גם קצת קינמון, ציפורן ועוד תבלינים חמים וטעימים. אם אין לכם קארי מאסאמן תוכלו לתבל את התבשיל במעט קינמון וציפורן.
- רוצים לשדרג? אני אוהבת להוסיף לתיבול גם קצת אגוז מוסקט מגורד דק.
- הכי טעים להגיש לצד אורז דביק. פשוט מבשלים 1 כוס אורז עגול או אורז לסושי עם 1.5 כוסות מים רותחים עד שהאורז מוכן.
2 תגובות
היי מאיפה ניתן להשיג קארי מאסאמן?
בהרבה מחנויות התבלינים, ולפעמים גם אפשר למצוא בסופר.