אני יודעת שהרבה אומרים את זה על אמא שלהם, אבל אמא שלי מבשלת את האוכל הכי טעים בעולם.
וגם הכי פשוט וקל להכנה.
תנו לה חצי שעה, כמה מצרכים שיש במקרר ויש ארוחה מופלאה שהכי מזכירה את הבית.
אז נכון שכבר 10 שנים שאני לא גרה בבית, אבל יש אוכל שתמיד יזכיר לי אותו. יש סירים וריחות שקשה לשכוח, שהם קודם כל חיבוק ורק אחר כך אוכל.
כזה הוא הסיר הזה.
אין בו הרבה קלוריות, גם לא הרבה מצרכים, אבל יש בו חום.
בעצם, מדובר במעין תבשיל כרוב בתוך רוטב עגבניות שאפשר לשדך לאורז, בורגול, קינואה (הנה מדריך מעולה להכנת קינואה) או פירה וכמובן להגיש לצד מנה עיקרית שאוהבים.
אצלנו בבית, לרוב אכלנו את התבשיל הזה לצד כוסמת חומה וקציצות, אבל כמובן שאפשר לאכול את זה גם ככה לבד.
וחוץ מזה, עכשיו כשכל כך קר בחוץ זה זמן מעולה להכין את המתכון הזה. ואל תשכחו לספר לי איך יצא. מחכה לכם גם באינסטגרם וגם בפייסבוק.
ועוד דבר קטן – רוצה לספר לכם על פרויקט "חלה של אהבה", הבייבי החדש שלי – חוברת הכוללת 64 עמודים יפהפיים של מתכונים לחלות קלאסיות (כולל חלת כוסמין אדירה), 12 סוגי קליעות מיוחדות עם תמונות של שלבי קליעה כדי שיצא לכם חלה וואו, מתכונים לחלות חגיגיות שאפשר להכין מהן עוד ועוד סוגי חלות וגם מתכונים למאפים מלוחים ומתוקים שאפשר להכין מבצק חלה.
תבשיל כרוב ברוטב עגבניות
חסכוני בקלוריות, טעים בטירוף ומשתדך מעולה לאורז, קינואה, קציצות וגם ככה לבד - תבשיל כרוב ברוטב עגבניות של אמא שלי שמכינים ממש בצ'יק
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל לבן קלוף
- 1/2 כרוב לבן גדול
- 1/2 כוס עגבניות מרוסקות של חברה איכותית
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות מים רותחים (או יותר. הסבר בשלבי הכנה)
אופן הכנה
-
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ואת הכרוב לקוביות גדולות.
-
אם משתמשים בעגבניות טריות מגרדים אותן על פומפייה.
-
בסיר גדול מטגנים בשמן את הבצל עד ריכוך.
-
מוסיפים את הכרוב ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהכרוב מתחיל להתרכך. בערך 10 דקות.
-
מוסיפים עגבניות מרוסקות, פפריקה, מלח ומים (המים צריכים לכסות את הכרוב) ומבשלים במשך 20 דקות עד אש בינונית עד שהכרוב רך אבל עדיין שומר על צורתו ולא מתפרק.
-
אם נראה לכם שחסר מים פשוט תוסיפו (אבל רותחים).
ועוד משהו – אם אתם מלבטים לגבי הסיר המתאים להכנת כל תבשיל, הכנתי לכם מדריך מפורט לבחירת הסיר המושלם לכל סוג מתכון
5 תגובות
היי רחלי – כמה גרם זה חצי כוס עגבניות מרוסקות? תודה 🙂
יצא מעולה תודה ♥️
פיקס! אפשר להוסיף פטריות לתבשיל, או חצי פלפל חריף
פשוט טעים.תודה
יצא מדהים , תודה 😍