שפע זני התפוחים בשוק, המגוון הרחב של הצבעים, המרקמים והטעמים, והרצון לבחור את התפוח המושלם לצורך שלכם, לפעמים גורמים לנו להתבלבל לרגע. מה יתאים לנו בצורה המושלמת לסלט, ומי יהיה התפוח עם הביס הפריך ביותר?
אז לכבוד הגעתם לארץ של זני תפוחים מצרפת, בחרנו לספר לכם קצת על כל אחד מהם:
גאלה
מקורם של תפוחי הגאלה בניו זילנד והם מתהדרים בצבעוניות המשלבת כתום-אדום לכיוון הזהוב. לאורך השנה, הצבעוניות שלו משתנה מגוון שמנתי אדום לפסים צהובים. הרויאל גאלה (זן של גאלה) נקרא כך לכבוד המלכה אליזבת השנייה, שבמהלך ביקור בניו זילנד מצאה אותו טעים במיוחד והחביב ביותר עליה.
הוא פריך, עסיסי ומתוק מאוד, ולכן הוא מעולה בתור ביס אחה"צ שיעלה לכם קצת את רמת הסוכר בצורה מאוזנת. תפוחי הגאלה מלאי מיץ, אך מצד שני גם קראנצ'יים, דבר שמאפשר להם להיות נהדרים כמו שהם אבל גם מתאימים למיץ או לבישול.
בלינצ'ס מקמח כוסמין במילוי תפוחים מקורמלים
אדומים
משפחה של זנים בצבע אדום וניחוח עצים. ישנם מספר סוגים של תפוחים אדומים כגון רד צ‘יף , סטארקינסון , רד דלישיוס ועוד. הם מוצקים ובעלי מתיקות עדינה. פחות מתאימים לפאי או אפייה אבל מצויינים כחטיף. זמינים בין אוקטובר לאפריל.
גרני סמית
אחד הזנים הכי פופולריים שיש, בזכות הצבע הבוהק ושילוב הטעמים החמצמץ מתוק. התפוח האוסטרלי נשתל לראשונה בסוף המאה ה-19 על ידי סבתא (גרני) חביבה בשם מריה סמית מזנים קודמים של תפוחים צרפתיים. זהו תפוח שיתאים לכל דבר: כחטיף, בעוגה ואפילו כרוטב. הוא פריך אבל עם חומציות, שמתאים לאכילה וגם לשילוב בסלטים.
סלט שורשים ותפוחים בצבעי הקשת עם רוטב חמאת בוטנים
גולדן
עם התפוח הגדול הצהבהב-ירוק הזה לא תוכלו להתבלבל, כי גולדן יש רק אחד. הזן הראשון התגלה בארה"ב ומיד הפך ללהיט, ויותר מכך, בעשור האחרון אפילו התגלה כי הוא בעל מספר הגנים הגבוה ביותר מכל זני הצמחים בעולם (57,000!!). התפוח מזן גולדן הוא מתוק למדי ובעל קליפה מחוספסת, נהדר לאכילה בצורתו הטריה אבל בעיקר יהיה מושלם להכנת מחית, לאפייה ולסלט פירות.
3 מחיות פרי מתוקות לתינוקות
שטרודל תפוחים מבצק פילו
לוליפופ
זן של תפוח אדום שהגיע אלינו מצרפת והוא מתוק, רך ועסיסי (ומכאן שמו, כמו הסוכריה על מקל). הוא מתאים במיוחד לפאי, אפייה ובישול. זמין בין נובמבר לאפריל.