כולם יודעים שתפוחים טעימים – מתוקים, מרעננים, מלאים במיץ ונהדרים גם בצורתם הטרייה וגם כשהם אפויים. אבל האם ידעתם שהתפוחים גם ממש בריאים וטובים לגוף שלכם? הבאנו לכם את 10 היתרונות באכילת תפוחים. חוץ מהטעם המושלם שלהם כמובן 🙂
הפחמימה הטובה
התפוחים עשויים ברובם ממים ופחמימות, ועשירים בסוכרים כמו פרוקטוז, סוכרוז וגלוקוז. למרות רמת הסוכר והפחמימות הגבוהה בהם, והמתיקות הטבעית שמגיעה ביחד איתם, האינדקס הגליקמי שלהם נמוך מאוד ולכן רמת הסוכר בדם לא עולה גבוה כשאוכלים תפוחים.
סיבים תזונתיים
תפוחים הם פרי עשיר בסיבים תזונתיים. לדוגמה – תפוח בינוני מכיל 4 גרם סיבים שהם קצת פחות מ-20% מהכמות היומית המומלצת. כמות גדולה מהסיבים הם סיבים מסיסים בשם פקטין, ששמם קשור להשפעות חיוביות על החיידקים הטובים שבמעיים. סיבים תזונתיים יכולים גם לשפר את תהליך הירידה במשקל כי הם עוזרים למערכת העיכול לעבוד טוב יותר.
ויטמינים ומינרלים
התפוח מכיל ויטמינים ומינרלים אבל לא בכמות גדולה מאוד, פרט לויטמין c ואשלגן מהם יש המון בתפוחים, דבר שמועיל ללב .בנוסף, הוא אנטי-אוקסידנט רציני שדואג לפונקציונליות של הגוף ועוזר לו להמשיך ולתפקד כמו שצריך.
בקרת סוכרת מסוג 2
מחקרים רבים מצביעים על כך שאכילת תפוחים יכולה לעזור בהורדת רמות הסוכר בדם ומגנה מפני סוכרת. זאת בעיקר בזכות העיכול האיטי של התפוח. זוכרים – העיכול האיטי הזה גם תורם לתחושת שובע ולכן טוב למי שרוצה להוריד או לשמור על המשקל.
תרכובות צמחים נוגדות חמצון
התפוח מלא באנטיאוקסידנטים שאחראים על יתרונות תזונתיים רבים: נוגדי דלקת, נוגדי תאים סרטניים ונוגדי דיכאון. כמו כן, הוא מכיל חומרים המשפרים את תפקוד המוח והשריר.
מלחמה בכולסטרול הרע
אותם אנטיאוקסידנטים גם מורידים בצורה משמעותית את הכולסטרול הרע (LDL). בניגוד לכולסטרול הטוב (שתפקידו הוא לנקות את זה הרע ולפנות אותו לעולם שכולו טוב), כשרמת הכולסטרול הרע גבוהה, ניכול להיווצר מצב של חסימת כלי דם והשפעה על הלב. מרכיבי התפוח השונים מורידים את הרמה שלו ועוזרים לנקות את האפשרויות לחסימה.
ערך קלורי נמוך
התפוח מכיל כ-80 קלוריות, ממש כמו פרוסת לחם. אם לוקחים בחשבון את העובדה שהוא משביע פי 2 יותר מהפרוסה – עשיתם את שלכם, ובחרתם בביס הנכון.
מניעת אסטמה
במחקרים שונים שהתבצעו ברחבי העולם, נמצא כי באזורים בהם גם ילדים וגם בוגרים צרכו יותר מ-4 תפוחים בשבוע ישנה ירידה באחוזי האסטמה. יותר מכך, נמצא כי זהו הפרי היחיד שיש לו קשר כלשהו למניעת אסטמה.
מסייע לפעילות תקינה של מערכת העיכול
אם נקלעתם למצב ביש של פעילות מעיים לא תקינה, בין אם עצירות או ההיפך, תפוח לגמרי יכול לעשות את העבודה. בזכות אחוזי הפקטין הגבוהים שבו (אגב – אותו חומר גם עוזר מאוד בייצוב של ריבות ולכן מומלץ להוסיף את ליבת התפוח לכל ריבה), התפוחים עשויים לסייע לספוח נוזלים במקרה הצורך, וכן לאפשר את פעילות המעיים התקינה.
מסייע למניעת בעיות נוירולוגיות
במחקרים שונים שבוצעו נמצא כי אכילת תפוחים עשויה לסייע בהפחתת תסמיני אלצהיימר. הסיבה העיקרית – חומרים שונים הקיימים בתפוח, מגנים על עצבים השומרים על הזיכרון.
הכתבה עשתה לכם חשק לאכול תפוחים? הנה כמה מתכונים שאפשר להכין איתם:
צ'יפס תפוחים אפוי בתנור
לפתן תפוחים של פעם
תפוחים בציפוי שוקולד והפתעות
שטרודל תפוחים מבצק פילו